Mert Demir kimdir?

Şarkıcı, söz yazarı, prodüktör, yapımcı ve aranjör olan Mert Demir kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Mart 2024 14:54
GÜNCELLEME
01 Mart 2024 15:08
Mert Demir kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

26 Aralık 1993 tarihinde İstanbul'da doğan Mert Demir, Türk müzik sahnesinin dikkat çeken isimlerinden biridir. Şarkıcılığının yanı sıra söz yazarlığı, prodüktörlük, yapımcılık ve aranjörlük gibi birçok alanda faaliyet gösteren Demir, sahne performansları ve müziğindeki çeşitlilik ile bilinir. Pop, bedroom pop, R&B ve arabesk gibi farklı tarzları başarıyla harmanlayarak müzik kariyerine yön vermiştir.

Hayatı ve Kariyeri:

İlk Yılları ve O Ses Türkiye: Mert Demir, müziğe olan ilgisini çocukluk yıllarında keşfetmiş ve lise eğitimini tamamladıktan sonra yurtdışında müzik eğitimi almayı planlamıştır. Ancak, O Ses Türkiye yarışmasına katılma teklifi almasıyla müziğe olan tutkusu profesyonel bir yönde şekillenmiştir. Gökhan Özoğuz'un seçimiyle yarışmanın yarı finallerine kadar yükselen Demir, burada tanıştığı Anıl Durmuş ile FadeOut Studio'da çalışmaya başlamıştır.

Profesyonel Kariyere Adım: FadeOut Müzik ile anlaşarak profesyonel kariyerine başlayan Mert Demir, 2017 yılında "Uyan" adlı ilk teklisini yayınlamıştır. Ardından "Karakış" ve "Bak Kollarım Burada" gibi teklilerle dikkat çekmiş ve 2019'da ilk albümü olan "Bak Kollarım Burada"yı piyasaya sürmüştür. Albümdeki parçalardan "Karakış" büyük ilgi görmüştür.

Çeşitli Projeler ve Başarılar: COVID-19 pandemisi döneminde ev konserleri vererek dinleyicileriyle buluşan Demir, "Gittiler" ve "Geberebilirim" gibi tekli çalışmalarıyla da adından söz ettirmiştir. 2020'de Sony Music ile anlaşarak yeni projelere imza atmıştır. "Kimim Lan Ben?, Part 1" ve "Kimim Lan Ben?, Part 2" adlı EP albümleriyle ve 2021'de yayınladığı "Pusulam Rüzgar" adlı tekliyle müzikseverlerden olumlu tepkiler almıştır.

Mert Demir, 2010'lu yılların sonlarından itibaren Türk müzik sahnesine farklı bir soluk getiren ve geniş kitleler tarafından sevilen bir sanatçı olmuştur. Söz yazarlığı ve prodüktörlük gibi alanlarda da aktif olan Demir, müzik kariyerine olan tutkusunu başarıyla sürdürmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa