"İşaret Dili Müze Sanat Sözlüğü" projesinin ilk uygulaması Resim ve Heykel Müzesi'nde başladı

"İşaret Dili Müze Sanat Sözlüğü" projesinin ilk uygulaması Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde başladı. Müzenin Türk Ocağı Salonu'nda düzenlenen tanıtımda işitme engelli balerin Eda Tavacı performans sergiledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Mart 2024 20:41
GÜNCELLEME
01 Mart 2024 21:07
''İşaret Dili Müze Sanat Sözlüğü'' projesinin ilk uygulaması Resim ve Heykel Müzesi'nde başladı
AA
Kaynak AA

Türkiye'de bir ilke imza atıldı.

Hadi İşaret ve Bongo Art Project'in öncülük ettiği  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde "İşaret Dili Müze Sanat Sözlüğü" projesinin ilk uygulaması  Resim Heykel Müzesi'nde gerçekleşti.

Proje tanıtımına katılan  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran bu projenin kendisini heyecanlandırdığını projenin yurtta ve dünyadaki birçok müzeye ve sanat camiasına ışık tutacağını söyledi.

Kıran, konuşmasının devamında insanları bedenine ve engelsizliğine göre sınıflandıran bir medeniyeti temsil etmediklerini ayrıca  insanları kalplerindeki ve zihinlerindeki engellere göre sınıflandıranları insanlık suçu olarak gören bir medeniyeti temsil ettiklerini dile getirdi.

"Engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırmak için her türlü çabayı gösteriyoruz"

Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran engelli bireyleri hayata kazandırma konusunda Türkiye'nin öncü rol aldığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

İşaret dili ile gösteri yaptı

Proje tanıtımında işitme engelli balerin Eda Tavacı ile işaret dili ile gösteri yapan Özge Kayalar da performanslarını sergiledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.