Mansur Yavaş’tan GİMAT esnafına ziyaret: “Ankara’daki herkesi eşit hâle getiriyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş GİMAT esnafını ziyaretinde Ankara’nın bütün ilçe ve köylerine eşit hizmette bulunduklarını belirterek, “Her evdeki çocuğun okuması, besin alması, üşümemesi için çalışmalar yapıyoruz. Ankara’da yaşayan herkesi birbiriyle eşit hâle getiriyoruz” dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
02 Mart 2024 18:29
GÜNCELLEME
02 Mart 2024 18:43
Mansur Yavaş’tan GİMAT esnafına ziyaret: “Ankara’daki herkesi eşit hâle getiriyoruz”
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş yerel seçim öncesi esnaf ve vatandaş buluşmalarına devam ediyor.

Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal ile birlikte GİMAT esnafını ziyaret eden Mansur Yavaş, ziyaretine GİMAT Gross’tan başladı. Alışveriş yapan halk ve esnaf Yavaş’ı alkışlarla karşıladı.

Mansur Yavaş, yol üzerinde iş yeri bulunan esnafa “Hayırlı işler” dilerken bir vatandaş “Sizi çok seviyoruz. Dualarımız sizinle” diyerek desteğini ifade etti.

“Tüm ihaleleri canlı yayınladık”

GİMAT Kemal Cirav Toplantı Salonu’nda esnafa seslenen Yavaş, 2019 yılında vaatlerle geldiği GİMAT’a şimdi 5 yıllık icraatlarıyla geldiğine işaret etti.

Seçim öncesi kendisine yönelik iddiaları anımsatan Yavaş,  bu söylemlerde bulunanların mahcup olduğunu kaydetti.

Yavaş, göreve  başladığında yaptığı ilk işlerden birinin tüm ihaleleri canlı yayınlamak olduğuna dikkat çekti.

Sayıştay ve MASAK tarafından sürekli denetim geçirdiklerini anlatan Yavaş, bugüne dek üst düzey bir personelinin savcılığa gittiğini ne de haklarında soruşturma gerektiren bir konu olduğunu dile getirdi.

Yavaş, “Tertemiz, bugüne kadar hiçbir evrakımızla ilgili bir açılan soruşturma yok” dedi.

“Belediye ihtiyaç neyse önce onu yapacak”

“İsrafı ortadan kaldırdıklarının altını çizen Yavaş,  belediyeciliği ‘Ben daha çok asfalt attım, ben daha çok beton diktim’ olarak görmediğini ve ihtiyaç neyse belediyenin önce onu yapacağını vurguladı.

Mansur Yavaş, Ankara’nın bütün ilçe ve köylerine eşit hizmette bulunduklarını da belirterek şunları söyledi:

Pandemi dönemi esnaf ve vatandaşın yanında olduklarını hatırlatan Yavaş, büyük bir dayanışmayla o günleri atlattıklarını ifade etti.

Yavaş, Başkent Kart aracılığıyla gerçekleştirdikleri sosyal desteklere ilişkin de esnaflara bilgi verdi.

“Rekor kırarak geliyoruz”

Seçimle beraber rozetini çıkarıp Ankara için el ele çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Yavaş, “İnşallah Allah nasip ederse anketler de onu gösteriyor ki büyük bir oy farkıyla geliyoruz. Rekor kırarak geliyoruz” şeklinde konuştu.

Kesimal: “Avrupa’ya örnek olacak sosyal belediyecilik anlayışını getirdi”

Yerel yönetimlerin asli görevinin sosyal belediyeciliği ön plana çıkarmak olduğunu söyleyen GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal da “Mansur Yavaş Türkiye’ye demiyorum Avrupa’ya örnek olabilecek bir sosyal belediyecilik anlayışını Ankara’ya getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.