Bayraktar AKINCI'dan güdümlü İHA-230 füzesiyle tam isabet

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan'ın milli olarak geliştirdiği İHA-230 füzesiyle yapılan test atışında uzak mesafede olmasına rağmen hedefini tam isabetle vurdu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
02 Mart 2024 19:13
GÜNCELLEME
02 Mart 2024 19:40
Bayraktar AKINCI'dan güdümlü İHA-230 füzesiyle tam isabet
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Baykar, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında  bir başarıya daha imza attı.

Milli ve özgün olarak Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonunda bir aşama daha geçildi.

Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi İHA-230 ile bugün Bayraktar Akıncı TİHA ile denendi.

Test atışı büyük bir başarıyla tamamlandı.

Bayraktar AKINCI TİHA, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden havalanarak uzun menzilli atış testi için Sinop'a yol aldı.

Sinop Atış Alanı'nda  üzerine yüklenen KKS/ANS güdümlü İHA-230 füzesini ateşleyen Bayraktar AKINCI, Karadeniz üzerinde uzak mesafedeki noktayı tam isabetle vurdu.

 Sınıfının en etkili muharip platformu olacak

Bayraktar AKINCI C 24 Şubat'ta gerçekleştirilen test sırasında 1 saatten fazla havada kaldı.

Aerodinamik parametre adımları da uçuş sırasında başarıyla test edildi.

2 X 850 HP olmak üzere toplamda 1700 HP güce sahip olan Bayraktar AKINCI C, sınıfının en etkili ve kabiliyetli muharip platformu kabul ediliyor.







Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.