Rufus Sewell kimdir?

2007 yılında En İyi Erkek Oyuncu dalında Laurence Olivier tiyatro ödülünü almış almış olan İngiliz oyuncu Rufus Sewell kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
03 Mart 2024 11:50
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 12:01
Rufus Sewell kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Sewell, İngiliz bir annenin ve Klasik Müzik eğitimli bir piyanist olan Galli bir babanın oğlu olarak 29 Ekim 1967'de doğdu. Ailesi, boşandıktan sonra annesi, ünlü şair ve yazar Dylan Thomas'ın ebeveynlerinin eski evi olan The Pelican, Laugharne, Carmarthenshire'da yaşamıştır. Rufus Sewell, gençlik yıllarında zor bir dönem geçirdiğini belirtmiştir.

Eğitimini Trafalgar İlkokulu'nda tamamlayan Sewell, burada drama kulübü üyesiydi ve Rumpelstiltskin oyunundaki başrolü oynamıştır. Daha sonra Orleans Park Okulu ve West Thames College'da öğrenim gördükten sonra, drama öğretmeninin yönlendirmesiyle Royal Central School of Speech and Drama'da eğitim aldı.

Kariyer

Mezun olduktan sonra, Judi Dench'in ona bir ajan bulmasının ardından Sewell'in çıkış yılı 1993 oldu. Bu yılda Michael Winner'ın Dirty Weekend filmindeki Tim rolüyle dikkat çekti. Aynı yıl, George Eliot'un Middlemarch adlı eserinin BBC dizisinde ve Tom Stoppard'ın Arcadia oyununda sahne aldı.

1995'te John Schlesinger'ın yönettiği Cold Comfort Farm, 1998'de Dark City'deki John Murdoch rolü, 2006'da The Illusionist ve Nancy Meyers'ın romantik komedisi The Holiday ile dikkat çekti. Ayrıca, HBO mini dizisi John Adams'ta Alexander Hamilton rolüyle ve BBC'nin Charles II: The Power and The Passion dizisindeki Charles II rolüyle övgü topladı.

Sewell, Shakespeare'in The Taming of the Shrew adlı eserinde Petruchio rolüyle 2006 BAFTA Televizyon Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adaylığı elde etti. Aynı zamanda Tom Stoppard'ın Rock 'n' Roll adlı oyununda da performansıyla Olivier Ödülü kazandı.

2010'da, Michael Dibdin'in romanlarına dayanan BBC One dizisi Zen'de İtalyan dedektif Aurelio Zen'i canlandırdı. Aynı yıl, Abraham Lincoln: Vampire Hunter filminde baş vampir Adam olarak yer aldı. Sewell, kariyerine The Man in the High Castle, Victoria, ve The Marvelous Mrs. Maisel gibi dizilerde devam etti.

2023'te, Netflix'in Scoop adlı dizisinde Prens Andrew rolünü üstlendiği açıklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa