Lorenzo Insigne kimdir?

MLS takımlarından Toronto FC'de forma giymekte olan İtalyan futbolcu Lorenzo Insigne kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
04 Mart 2024 10:07
GÜNCELLEME
04 Mart 2024 10:53
Lorenzo Insigne kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

İtalyan futbolcu Lorenzo Insigne, doğum tarihi 4 Haziran 1991 olan bir kanat oyuncusu olarak bilinir. Profesyonel kariyerine Napoli'de başlayan Insigne, Serie A'daki çıkışını 2010 yılında yapmıştır. Ancak, kariyerinin belirli dönemlerinde Cavese, Foggia ve Pescara gibi kulüplere kiralık olarak gönderilmiştir. 2012'de Napoli'ye geri dönen Insigne, sol kanat oyuncusu olarak genellikle sahaya çıkmıştır. Kreatifliği, hızı ve serbest vuruşlardaki başarısıyla tanınan Insigne, İtalya milli takımında da başarı elde etmiştir.

Son olarak, Major League Soccer (MLS) kulübü Toronto FC'ye katılan Insigne, kulüp tarihinin en yüksek maaşlı oyuncusu olarak dikkat çekmiştir. Toronto FC'ye 2022'nin başlarında katılan Insigne, hızlı bir başlangıç yapmış ve takımının başarısına katkıda bulunmuştur.

Insigne'nin uluslararası kariyeri de oldukça etkileyicidir. İtalya'nın alt yaş kategorilerinde de başarı gösteren oyuncu, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda, UEFA Euro 2016'da ve 2020 Avrupa Şampiyonası'nda ülkesini temsil etmiş ve Euro 2020'de şampiyonluk yaşamıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa