Anthony Edwards kimdir?

NBA Minnesota Timberwolves'unda forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu Anthony Edwards kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
04 Mart 2024 13:10
GÜNCELLEME
04 Mart 2024 13:23
Anthony Edwards kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Anthony Edwards, 5 Ağustos 2001doğumlu, lakabı "Ant-Man" veya basitçe "Ant" olarak bilinen, Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusudur ve Ulusal Basketbol Birliği'nin (NBA) Minnesota Timberwolves takımında oynamaktadır. Oyun kurucu mevkiinde görev alan Edwards, kolej basketbolunu Georgia Bulldogs'da oynamış ve 2020 NBA Draftı'nda Timberwolves tarafından birinci sıradan seçilmiştir.

Erken Yaşam: Anthony Edwards, Atlanta, Georgia'da büyüdü. Üç yaşındayken babası tarafından "Ant" lakabını almıştır. Çocukluğunun büyük bir kısmında futbol oynamış, ancak basketbolu daha eğlenceli bulduğunu düşünerek odak noktasını değiştirmiştir. Liseye giriş yaptığında, eski kolej basketbol oyuncusu Justin Holland'ın rehberliğinde basketbol antrenmanlarına başlamıştır.

Lise Kariyeri: Atlanta Xpress 15 yaş altı Amatör Atlet Birliği takımıyla olan başarısı nedeniyle, Edwards 2016'da Rivals tarafından dört yıldızlı bir oyuncu olarak kabul edilmiştir. 2017'nin başlarında Therrell Lisesi'nde basketbol oynamaya başlamış, ancak 2017'nin başlarında Holy Spirit Preparatory School'a transfer olmuş ve 2020 sınıfına yeniden sınıflandırılmıştır. Edwards, 2019 sınıfının en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilmiş ve lise kariyerinin sonunda McDonald's All-American ve USA Today All-USA birinci takım ödüllerini kazanmıştır.

Kolej Kariyeri: Georgia Bulldogs için kolej basketboluna katılan Edwards, ilk sezonunda 91-72'lik Western Carolina galibiyetinde 24 sayı, 9 ribaund ve 4 top çalmayla etkileyici bir çıkış yaptı. 26 Kasım'da, Maui Invitational'daki üçüncü sıradaki Michigan State'e karşı 93-85'lik mağlubiyette 37 sayı kaydederek Georgia tarihinde bir çaylak için en yüksek sayıyı elde etti. Edwards, ikinci takım All-SEC ve SEC Yılın Çaylağı ödüllerini kazandı ve sezon boyunca program tarihinde bir sezonda en çok kez SEC Yılın Çaylağı seçilen oyuncu oldu.

Profesyonel Kariyer: Minnesota Timberwolves tarafından 2020 NBA Draftı'nda birinci sıradan seçilen Edwards, çaylak sezonunda sergilediği performansla NBA All-Rookie First Team'e seçildi. İkinci sezonunda, Houston Rockets'a karşı 44 sayılık sezon rekorunu kırdı ve kariyerinin ilk All-Star seçildi. 2023-24 sezonunda, Edwards, Batı Konferansı Oyuncusu Haftası seçildi ve San Antonio Spurs'a karşı oynadığı maçta 32 sayı, 6 ribaund ve kariyerinin en yüksek 12 asistle oynadı.

Milli Takım Kariyeri: Edwards, 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda mücadele eden ABD milli takımının bir üyesiydi. Turnuvada takımının en skorer oyuncusu olarak seçilerek, ABD'yi dördüncülükte temsil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa