Emeklilerin bayram ikramiyesi 10 Bin TL'ye çıkartılacak iddiası... Ersin Konar'dan açıklama geldi

Emekli ikramiyelerine yönelik Ankara Masası'na açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, 10 bin TL'ye çıkartılacak iddiasına yönelik konuştu. Konar, "İyileştirme yapılabilir ama on bin lira gibi bir rakam ben tahmin etmiyorum." dedi.
Ecem Çetin
|
04 Mart 2024, Pazartesi - 15:02
Emeklilerin bayram ikramiyesi 10 Bin TL'ye çıkartılacak iddiası... Ersin Konar'dan açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olduğunu duyurdu.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu gelişme geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun gündeminde yer aldı.

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesini öngören madde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Bu haberin ardından emekliler, ikramiyelerini alacakları günü bekliyor ve ne zaman hesaplara yatacağını araştırıyor.   

Emekli ikramiyelerine ilişkin Kısa Dalga Yazarı Mehmet Çetingüleç'in iddiası da gündem oldu. Çetingüleç, emekli ikramiyelerinin 10 Bin TL'ye çıkartılacağını öne sürdü. 

Ankara Masası'na konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, 10 bin TL iddiasına ve emekli ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihe ilişkin açıklama yaptı. 

Konar, iyileştirme yapılabileceğini ancak 10 bin lira gibi bir rakamı tahmin etmediğini söyledi. 

Ersin Konar, emekli ikramiyelerinin üç bin lira olduğu bir yerde 10 bin liranın konuşulmaya gerek bile olmadığını ifade etti. 

" Ülkenin bütçesi belli"

Konar, şunları söyledi;

"İyileştirme yapılabilir ama on bin lira gibi bir rakam ben tahmin etmiyorum. Ülkenin bütçesi belli. Biz 4 ya da 5 bin lira olarak bekliyorduk. Üç bin lira olduğu bir yerde on bin lirayı bence konuşmaya gerek bile yok. Elbette yeterli olmadığını söyleyeceğim. Ama on bin lira olmasının imkanı yok diyorum."

Bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak?

Emekli ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihine ilişkin konuşan Ersin Konar, Ramazan Bayramı'na 1 hafta ya da 10 gün kala ikramiyelerin hesaplara yatacağını belirtti. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, şunları söyledi;

"Biliyorsunuz her yıl bayrama beş gün ya da on gün kala bayram ikramiyeleri emeklilerin hesabına yatırılıyor. Bu sene içinde Ramazan Bayramı’na bir hafta on gün kala mutlaka hesaplara yatacaktır. Arkasından Kurban Bayramı'nda da aynı şekilde beş gün kala on gün kala o tarihler belirli şöyle emeklilerin maaş aldıkları güne göre birer gün arayla 19 ile 26 arasında hesaplara yatıyor. Ama bu tarihler eğer üçüne beşine gelirse bundan bir hafta öncesinde de mutlaka hesaplara yatmış olacağını söyleyebilirim."

Emekli maaşlarında da değinen Ersin Konar, emekli maaşlarının yeterli olduğunu düşünmediklerini ifade etti. Konar, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğu bir seviyede iyileştirme yapılacağı konusunda umudu olduğunu söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2127694/emeklilerin-bayram-ikramiyesi-10-bin-tlye-cikartilacak-iddiasi-ersin-konardan-aciklama-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.