Devrim Saltoğlu kimdir?

Tiyatro, dizi ve film oyuncusu olan Devrim Saltoğlu kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
06 Mart 2024 10:39
GÜNCELLEME
06 Mart 2024 10:43
Devrim Saltoğlu kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

30 Haziran 1973 Trabzon doğumlu yetenekli oyuncusu Devrim Saltoğlu, kendini Türk tiyatro dünyasında önemli bir konuma taşımıştır. Eğitim hayatına Trabzon Anadolu Lisesi'nde başlayan Saltoğlu, daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olmuştur. Ardından, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu Bölümü'nde eğitim alarak bu alanda da diploma sahibi olmuştur.

Oyunculuk kariyerine Trabzon Belediyesi Deneme Sahnesi'nde başlayan Saltoğlu, daha sonra Trabzon Devlet Tiyatrosu, Ankara Deneme Sahnesi, Ankara Özgür Tiyatro, İzmit Şehir Tiyatrosu, Kandemir Konduk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Tiyatrosu gibi önemli sahnelerde performans sergilemiştir.

2008-2009 sezonunda kendi tiyatro topluluğu olan Salt Tiyatro'yu kurarak sanat dünyasına önemli bir katkıda bulunan Saltoğlu, aynı zamanda Salt Tiyatro Stüdyosu adlı oyunculuk okulu ile genç yeteneklere yol göstermektedir.

Sanatçı aynı zamanda yazar kimliğiyle de öne çıkmaktadır. "Aşkyuvarlar" isimli bir roman çalışması bulunan Devrim Saltoğlu, hem akademik hem de sanatsal alanda etkileyici bir kariyere sahiptir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa