Ebru Karanfilci kimdir?

Sinema, tiyatro, reklam, dizi oyuncusu ve sunucu Ebru Karanfilci kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
06 Mart 2024 11:01
GÜNCELLEME
06 Mart 2024 11:03
Ebru Karanfilci kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Ebru Karanfilci, 22 Haziran 1971 tarihinde İzmir'de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladıktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin tiyatro bölümünden mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi Turizm-Otelcilik bölümünden de diplomasını alan Karanfilci, makyözlük eğitimi aldı ve çeşitli müzikallerde rol aldı. İzel'in "Hasretim" adlı şarkısının klibinde dans performansı sergiledi.

Devlet tiyatrosunda da sahne alan sanatçı, özel tiyatrolarda çeşitli tiyatro oyunlarında görev aldı. Dizi, film, reklam ve tiyatro oyunlarındaki başarılı performanslarıyla dikkat çeken Karanfilci, 2006 yılında yayımlanan "Sevda Çiçeği" dizisinde Gökhan Özen'in canlandırdığı Selim karakterine platonik aşık olan Zeynep karakterini canlandırdı. Aynı zamanda 2006-2009 yılları arasında atv'de yayınlanan "Selena" adlı çocuk-bilimkurgu dizisinde Afrodit karakterini başarıyla canlandırdı.

Modern dans ve bale ile ilgilenen Ebru Karanfilci, Göztepe Spor Kulübü'nün tutkulu bir taraftarıdır. Ayrıca, uzun süre yayınlanan "Sihirli Annem" dizisinde Nevra Serezli'nin 5 sezon boyunca canlandırdığı Dudu karakterinin gençliğini 6. sezonda başarıyla canlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa