Eylem Tok kimdir?

Trafik kazasına karışan oğlunun Mısır'a kaçmak üzere çalışarak gündeme gelen Eylem Tok kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
06 Mart 2024 12:22
GÜNCELLEME
06 Mart 2024 12:26
Eylem Tok kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Eylem Tok, Türkiye'nin ünlü yazarlarından, şairlerinden, senaristlerinden ve yönetmenlerinden biridir. İktisat ve psikoloji eğitimi alan Tok, kariyerine çok satanlar listesine giren romanlar yazarak başlamıştır. Aynı zamanda senaryo yazma ve yönetmenlik alanında da önemli çalışmalar yaparak pek çok uluslararası film festivalinde filmleri sergilenmiştir.

Kendisini masalcı olarak tanımlayan Eylem Tok, çocuklar ve gençler için kitaplar yazmaya başlamıştır. İlk çocuk kitabı olan "Dev ile Üç Cüce," önce İngiltere’de "The Giant and the Three Dwarves" adıyla yayımlanmış ve aynı anda Kanada, Amerika gibi birçok ülkede satışa sunulmuştur.

Oğlu trafik kazasına karıştı

Eylem Tok, farklı yayınevlerinden çıkan üç romanı ile edebiyat dünyasına katkı sağlamıştır. Ancak, oğlunun karıştığı bir kaza sonrasında adı gündeme gelmiştir. Olay yerine gelerek oğlunu alıp, gece 04.30 sıralarında oğluyla birlikte yurtdışına çıkan Eylem Tok, Mısır'a kaçmıştır. Tok, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "Biz dönüp doğru olanı yapacağız ve adalete teslim olacağız. Hem kendim adına hem de oğlum adına tüm kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum" ifadelerini kullanmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa