Mehmet Yılmaz Ak kimdir?

Oyuncu ve oyun yazarı olan Mehmet Yılmaz Ak kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
07 Mart 2024 15:32
GÜNCELLEME
07 Mart 2024 15:35
Mehmet Yılmaz Ak kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Mehmet Yılmaz Ak, 8 Şubat 1986 tarihinde Diyarbakır'da doğan Türk oyuncu ve oyun yazarıdır. Altı çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Ege Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler bölümünde başlamış, ancak yarıda bırakarak Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümüne geçiş yapmış ve buradan mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında "Tiyatro Non" adlı topluluğu kurarak tiyatro alanında da aktif rol oynamıştır.

Mehmet Yılmaz Ak, çeşitli özel tiyatrolarda oyunculuk yapmış ve 2008 yılında kaleme aldığı "5. Basamak" adlı oyunu ile Mitos Yayınları Oyun Yazma Yarışması'nda mansiyon elde etmiştir.

Oyunculuk kariyerine "Ben de Özledim" dizisi ile adım atan Ak, daha sonra "İçerde", "Çukur", "Ramo", "Dudullu Postası", "Hakan: Muhafız", "Halka", "Kurşun" ve "Ya İstiklal Ya Ölüm" gibi birçok dizi projelerinde yer almıştır.

Mehmet Yılmaz Ak'ın dizi oyunculuğundaki çıkışını 2021-2023 yılları arasında rol aldığı "Yargı" adlı Türk televizyon dizisinde canlandırdığı "Savcı Pars" karakteri ile yapmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa