Ezgi Asaroğlu kimdir?

Oyuncu Ezgi Asaroğlu kimdir? Ezgi Asaroğlu nereli, hangi yapımlarda yer aldı?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
08 Mart 2024 10:41
GÜNCELLEME
08 Mart 2024 10:59
Ezgi Asaroğlu kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ezgi Asaroğlu, 18 Haziran 1987 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiş bir Türk oyuncudur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Sosyal Antropoloji Anabilim Dalı'nda lisans eğitimi almıştır. Oyunculuk kariyerine 2004 yılında "Bir Dilim Aşk" adlı dizide başlayan Asaroğlu, bu projeyle birlikte televizyon dünyasına adım atmıştır.

Kariyerinde Menekşe ile Halil, Hatırla Sevgili, Gece Sesleri, Binbir Gece gibi çeşitli dizilerde ve ödüllü kısa metraj film What's Love Doing in the Mountains ile reklam projeleriyle önemli deneyimlere sahip olan Asaroğlu, sinema kariyerine 2007 yılında çekilmeye başlanan Avusturya-Fransa ortak yapımı ödüllü film "For a Moment Freedom" (2008) ile adım atmıştır. Bu filmde canlandırdığı karakterle birçok uluslararası ödül kazanmış ve Oscar aday adayı olmuştur.

Ardından "Kampüste Çıplak Ayaklar" ve "Acı Aşk" filmleriyle başarısını sürdüren Asaroğlu, En Mutlu Olduğum Yer filmi ile de beğeni toplamıştır. Leyla ile Mecnun dizisi sonrasında Yağmurdan Kaçarken dizisiyle televizyon ekranlarında yer almış ve Aşk Kırmızı, Cennetten Kovulmak, Sağ Salim 2 gibi sinema filmleriyle beyaz perdedeki başarısını devam ettirmiştir.

Asaroğlu'nun oyunculuğuna dair aldığı övgüler, Aşk Kırmızı filmiyle artarken, Cennetten Kovulmak filmi 50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film Ödülü"nü alırken, Asaroğlu da "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüyle öne çıkmıştır.

En son Sağ Salim 2 filmiyle gişe başarısını sürdüren Ezgi Asaroğlu, ünlü dizisi O Hayat Benim'in ardından Mucize Doktor dizisinde bipolar karakter Ezo rolündeki başarılı performansıyla seyirciyle buluşmuştur.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa