Canan Ergüder kimdir?

Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi dizisindeki oyunculuğu ile tanınan Canan Ergüder kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
08 Mart 2024 12:19
GÜNCELLEME
08 Mart 2024 12:26
Canan Ergüder kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Canan Ergüder, 15 Temmuz 1976 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Siyaset bilimci ve akademisyen Üstün Ergüder ile Rukiye Ergüder'in kızıdır ve Boşnak kökenlidir. Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan sonra, çocukluğundan beri hayali olan oyunculuk için Müşfik Kenter'den özel ders almıştır. Ardından 14 yıl boyunca ABD'de yaşamış, Franklin and Marshall College'da sosyoloji ve tiyatro eğitimi almış, The New School University Actors Studio Drama Program'dan yüksek lisans derecesi almıştır.

Eğitimini tamamladıktan sonra, garsonluk ve tiyatroculuk gibi farklı alanlarda çalışarak yaşamını sürdüren Ergüder, 2007 yılında Türkiye'ye dönerek "Bıçak Sırtı" ve "Binbir Gece" dizilerinde rol almıştır. 2009 yılında, Berkun Oya'nın yazıp sahneye koyduğu "Bayrak" adlı oyunda canlandırdığı Kadın rolü ile 13. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu seçilmiştir.

2010 yılında "Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi" dizisinde Savcı Esra rolüyle dizi oyunculuğuna dönen Ergüder, dizinin yanı sıra "Son Umut" (2014), "Dar Elbise" (2016) gibi filmlerde de yer almıştır. 2014-2016 yılları arasında yayımlanan "Güllerin Savaşı" dizisindeki performansıyla dikkat çekmiştir.

Özel hayatında, Güllerin Savaşı setinde tanıştığı Kenan Ece ile 2017 yılında evlenmiş ve 2018 yılında oğulları Ece Demir dünyaya gelmiştir. Oğulları dünyaya geldikten sonra kariyerlerine bir süre ara veren çift, 2019 yılında Toy İstanbul'da birlikte "Hipokrat" adlı oyunu sahnelemiştir.

Canan Ergüder, 2019 yılında BluTv aracılığıyla yeniden "Behzat Ç." dizisindeki Savcı Esra rolünü canlandırmış, ardından "Menajerimi Ara" ve "Sadan Hanım" adlı projelerde yer almıştır. 6 Nisan 2021'de meme kanserine yakalandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuş ve mücadelesine devam etmektedir. Başrolünü oynadığı "Sadan Hanım" adlı belgesel-sinema filmi Türkiye'de Eylül 2021'de vizyona girmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa