Levent Ülgen kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, televizyon sunucusu olan yetenekli isimler arasında yer alan Levent Ülgen kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
08 Mart 2024 12:28
GÜNCELLEME
08 Mart 2024 12:36
Levent Ülgen kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Ömer Levent Ülgen, 8 Ağustos 1962 tarihinde Konya'da doğmuştur. Ankara İnönü Lisesi, ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü, ve Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü tamamlamıştır. Oyunculuk kariyerine Erkan Yücel'in Ankara Halk Tiyatrosu'nda başlamış, daha sonra Rutkay Aziz'in yönetimindeki Ankara Sanat Tiyatrosu'na geçmiştir.

Ülgen, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda sahne almış ve aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı'nda eğitim almıştır. Devlet Tiyatroları bünyesinde oyuncu ve yönetmen olarak görev aldığı dönemde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Televizyon kariyerinde, 2002-2006 yılları arasında yayımlanan "En Son Babalar Duyar" dizisindeki "Kadir" rolüyle popülerlik kazanmıştır. Bu karakteriyle tanınan Ülgen'in adı, "Hallederiz Kadir" repliğiyle özdeşleşmiştir. Ayrıca, Bir Kelime Bir İşlem adlı yarışma programını sunmuştur.

Sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alan Ülgen, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin geleneksel Nazım Günleri'nde okuma tiyatrosu olarak sahnelenen Nâzım Hikmet oyunlarında gönüllü olarak yer almaktadır. 2008-2012 yılları arasında "Akasya Durağı," 2013 yılında "Bizim Okul," ve 2015-2017 yılları arasında "Kiralık Aşk" dizilerinde rol almıştır. Son olarak, Ata Demirer ile "Niyazi Gül Dörtnala" filminde oynamıştır.

Ayrıca, 2023 cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için kurulan Sosyalist Güç Birliği'nin basın açıklamasında yer almış ve bu birliğin 226 üyesi arasında imzasını atmıştır. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa