Musa Uzunlar kimdir?

Aile dizisi ile ekranlarda yer alan oyuncu Musa Uzunlar kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
08 Mart 2024 12:41
GÜNCELLEME
08 Mart 2024 13:14
Musa Uzunlar kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Musa Uzunlar, 22 Nisan 1959 tarihinde Antalya'da doğmuştur. Aslen Kemerhisar, Niğde kökenlidir. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 1985 yılında mezun olan Uzunlar, oyunculuk kariyerine Devlet Tiyatroları'nda başlamıştır. Bursa, Ankara, ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda hem oyuncu hem de yönetmen olarak görev almıştır.

Devlet Tiyatroları Spor Kulübü'nde ve Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV'da yöneticilik yapmış, aynı zamanda Devlet tiyatrolarında Bursa, Adana, Diyarbakır, Trabzon, Ankara ve İstanbul'da birçok oyun yönetmiştir. Özel ve ödenekli tiyatrolarda hem yönetmenlik hem de oyunculuk yapmış, ayrıca kendi yazdığı "Hüzün Mahallesi Otobüsü" ve "Kaplumbağanın Ninnisi" adlı oyunlarını sahneye koymuştur.

Uzunlar, eğitmenlik kariyerine Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Ana Sanat Dalı, ve Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde devam etmiştir. Halen Haliç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde eğitmen olarak görev yapmaktadır.

Sinema, televizyon ve dublaj alanlarında da çalışmalar yapan Uzunlar, birçok dizi ve filmde rol almıştır. Özellikle "Kurtlar Vadisi Pusu" ve "Kurtlar Vadisi Gladio" sinema filminde canlandırdığı İskender Büyük karakteri ile geniş kitlelerce tanınmıştır. Ayrıca, 2012-2013 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan "Şubat" dizisi ve 2015-2017 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan "Poyraz Karayel" dizisinde Bahri Umman karakterini başarıyla canlandırmıştır.

TOBAV İstanbul Şube Başkanı olan Musa Uzunlar, kültürel etkinliklere ve sanat çalışmalarına aktif olarak katılmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa