Anıl İlter kimdir?

Oyuncu ve sunucu olan Anıl İlter kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
08 Mart 2024 13:16
GÜNCELLEME
08 Mart 2024 13:22
Anıl İlter kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Anıl İlter, 3 Nisan 1981 tarihinde İzmit'te doğan Türk oyuncu ve sunucudur. Kocaeli Üniversitesi Spor Akademisi mezunu olan İlter, bir dönem profesyonel futbol oynamıştır. Ancak ilerleyen yıllarda sunuculuk ve oyunculuğa yönelerek farklı bir kariyer izlemiştir.

İlter, önceleri reklam filmlerinde rol almış ve daha sonra Kuşdili Oyunculuk Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almıştır. Profesyonel oyunculuk kariyerine Medyapım tarafından teklif edilen Sedat karakteriyle "Öyle Bir Geçer Zaman ki" dizisinde başlamıştır. Bu rolü 2010 yılına kadar sürdürmüştür. Ardından "Kahireli Palas," "Kavak Yelleri," "Gece Gündüz," "Ölümsüz Kahramanlar," ve "Üç Arkadaş" gibi dizilerde rol almıştır. 2014 yılında "Kızıl Elma" ve 2015 yılında "Kara Ekmek" dizilerinde de performans sergilemiştir.

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra, 2010 yılında "Bir Avuç Deniz" ve 2015 yılında "Köstebekgiller: Perili Orman" filmlerinde rol almıştır. Ayrıca televizyon dünyasında "Alabora," "Ekmek Arası," "FotoModo," "Fazla Mesai," ve "Cevap Sende" gibi programlarda sunuculuk yapmıştır. Kendi yapım firması olan Absürt Yapım'da yapımcılık da yapmaktadır.

Anıl İlter, 2009 yılında İpek İlter ile evlenmiş ve bu evlilikten Nil adında bir kızı bulunmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa