Dragon Ball'un yaratıcısı hayatını kaybetti. Akira Toriyama kimdir?

Efsane animeler arasında yer alan ve geniş hayran kitlesine sahip Dragon Ball yaratıcısı ve manga çizeri Akira Toriyama 68 yaşında yaşamını yitirdi.

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
08 Mart 2024 15:31
GÜNCELLEME
08 Mart 2024 16:12
Dragon Ball'un yaratıcısı hayatını kaybetti. Akira Toriyama kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Dünya çapında en çok okunan ve izlenen anime ve mangalar arasında yer alan efsanevi yapımın yaratıcısı Akira Toriyama, 68 yaşında hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre,  Dragon Ball serisi basan Shueisha Inc yayınevi, Toriyama'nın bir tür beyin kanaması olarak açıklanan akut subdural hematom nedeniyle 1 Mart Cuma günü yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Toriyama'nın 1984'te başlayan Dragon Ball manga serisi, aynı zamanda son derece popüler anime serilerine, video oyunlarına ve filmlere dönüştürüldü.

Ölüm haberi anime ve manga severler tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Akira Toriyama kimdir?

Akira Toriyama, 1955 yılında Japonya'nın Aichi vilayetinde doğan bir mangaka (manga sanatçısı) ve yazardır. Toriyama, 1978 yılında Weekly Shonen Jump dergisinde profesyonel kariyerine başlamıştır. Dr. Slump adlı serisi, 1980'de başlamış ve büyük bir başarı elde ederek Toriyama'yı en çok satan genç çizgi roman sanatçısı konumuna getirmiştir.

Dragon Ball adlı eseri, ana karakteri Son Goku'nun yedi sihirli topu bulmak için başladığı epik macerayı anlatmaktadır ve toplamda 260 milyon kopya satarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Toriyama aynı zamanda Dragon Quest video oyun serisinin karakterlerini de tasarlamıştır. 2019 yılında, Fransa'dan Sanat ve Edebiyat Nişanı Şövalyesi dahil olmak üzere Japonya içinde ve dışında çeşitli manga ve sanat ödüllerini kazanmıştır.

Toriyama'nın Dragon Ball üzerindeki çalışmaları, diğer klasik mangalara, örneğin One Piece ve Naruto'ya, büyük etkilerde bulunarak manga dünyasında önemli bir iz bırakmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa