Rasim Öztekin kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı olan Rasim Öztekin kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
08 Mart 2024 18:56
GÜNCELLEME
08 Mart 2024 19:22
Rasim Öztekin kimdir?
SM
Suat Mutlu

Rasim Mükerrem Öztekin, 14 Ocak 1959'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi'ni tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olan sanatçı, sahne kariyerine İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Nöbetçi Tiyatro'da amatör çalışmalarla başladı.

Profesyonel tiyatro yaşamına adım atan Öztekin, Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda sahne aldı. 2016 yılında usta oyuncu Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu devralarak tiyatro dünyasındaki önemli bir simge haline geldi. Ancak, 20 Eylül 2020'de kavuğu Şevket Çoruh'a devretti.

Tiyatroculuğunun yanı sıra 1992-1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yapan Öztekin, 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı "2071’de Türkiye" adlı müzikali sahneye koydu ve başrol oynadı. Ayrıca, sinema ve dizi projelerinde de kendine sağlam bir yer edindi. TRT için program metin yazarlığı ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı da yaptı.

Rasim Öztekin, Mart 2020'de resmi YouTube kanalı "Rasim Öztekin TV"yi açarak dijital platformlarda da izleyicileriyle buluştu.

Maalesef, 2004 yılında kalp yetmezliği teşhisi konulan Öztekin, 8 Mart 2021'de geçirdiği kalp krizi sonucunda hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi gören usta oyuncu, akşam saatlerinde Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 62 yaşında yaşamını yitirdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa