Jerome Tang kimdir?

Kansas Eyalet Üniversitesi Wildcats'in baş antrenörü olan Trinidad-Amerikan kolej basketbol koçu olan Jerome Tang kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
09 Mart 2024 11:07
GÜNCELLEME
09 Mart 2024 11:11
Jerome Tang kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Kansas State Üniversitesi'nin Wildcats basketbol takımının başantrenörlüğünü üstlenen Jerome Tang, 7 Ekim 1966 tarihinde doğmuş bir Trinidadlı-Amerikalı kolej basketbol koçudur. Daha önce 2003 ila 2022 yılları arasında Baylor Üniversitesi'nde Scott Drew'un yardımcı koçu olarak görev yapmış ve Bears takımının 2021 NCAA Şampiyonası'nı kazandığı bir döneme tanıklık etmiştir.

Erken Dönem ve Eğitim: Jerome Tang, San Fernando, Trinidad ve Tobago'da doğdu. Ailesiyle birlikte on yaşına kadar Amerika Birleşik Devletleri Virjin Adaları'ndaki St. Croix'e taşındı. Daha sonra ailesiyle birlikte Texas'a yerleşti. Tang, ilk olarak Minneapolis, Minnesota'daki North Central Bible College'a devam etti, ardından evinden internet üzerinden Charter Oak State College üzerinden çevrim içi öğrenme ile eğitim aldı ve 2007 yılında lisans derecesini elde etti.

Koçluk Kariyeri: 1993 ile 2003 yılları arasında Tang, Cleveland, Texas'taki Heritage Christian Academy'nın baş antrenörlüğünü yaparak takımı güçlü bir rakip haline getirdi. Heritage Christian'da görev yaptığı dönemde, geleceğin NBA oyuncusu Von Wafer'ı yetiştirdi. 2003 yılında Baylor Üniversitesi'nde ilk yıl antrenörlüğünü yapan Scott Drew'un yardımcı antrenörü olarak göreve başladı. 2017 yılında ise Baylor'ı ulusal şampiyonaya taşıyan baş antrenör olarak görev aldı.

Kansas State: 21 Mart 2022 tarihinde, Tang, emekli olan Bruce Weber'ın yerine Kansas State Wildcats'in baş antrenörü olarak atandı. Tang, Wildcats ile 14.1 milyon dolar değerinde altı yıllık bir anlaşma imzaladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa