John Konchar kimdir?

NBA Memphis Grizzlies'inde forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu John Konchar kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
09 Mart 2024 11:17
GÜNCELLEME
09 Mart 2024 11:26
John Konchar kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

West Chicago, Illinois'deki West Chicago Lisesi'nde basketbol oynayan John Konchar, 22 Mart 1996'da doğdu. Genç yaşta gösterdiği liderlik ve yeteneklerle takımını sırtlayan Konchar, bir dönemde okul tarihine geçti. St. Charles North Lisesi karşısında sergilediği 45 sayılık performansıyla okulunun tüm zamanların en skorer oyuncusu oldu.

Üniversite kariyerinde de aynı başarı grafiğini sürdüren Konchar, Indiana Üniversitesi - Purdue Üniversitesi Fort Wayne (IPFW) Mastodonları'nda önemli bir rol oynadı. IPFW'nin atletizm programı zaman içinde Fort Wayne Mastodonları olarak adlandırıldı ve daha sonra Purdue Fort Wayne Mastodonları'na dönüştü. Bu süreçte, Konchar hem bireysel hem de takım başarılarıyla dikkat çekti. Özellikle 2019 Summit League turnuvasında kaydettiği triple-double, turnuva tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

NBA yolculuğu, 2019 NBA Draftı'nda seçilememesiyle başladı. Ancak, Memphis Grizzlies ile iki yönlü bir sözleşme imzalayarak NBA'de kariyerine adım attı. Konchar, NBA sahnesine ilk adımını Dallas Mavericks karşısında attı ve daha sonra sakatlık yaşasa da etkileyici performanslar sergiledi. 2020 yılında Grizzlies ile çok yıllı bir sözleşme imzalayan Konchar, kariyerindeki dönüm noktalarından birini yaşadı.

Geçtiğimiz sezon, Boston Celtics karşısında 17 sayı, 10 asist ve 13 ribauntla ilk triple-double'ını kaydeden Konchar, yeteneklerini bir kez daha kanıtladı. Bu performanslarının ardından Memphis Grizzlies, Konchar'a 3 yıl boyunca toplamda 19 milyon dolarlık bir sözleşme uzatma teklifinde bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa