GG Jackson kimdir?

NBA Memphis Grizzlies'inde forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu GG Jackson kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
09 Mart 2024 12:11
GÜNCELLEME
09 Mart 2024 12:24
GG Jackson kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

regory "GG" Jackson II, 17 Aralık 2004 tarihinde doğmuş olan Amerikalı profesyonel bir basketbol oyuncusudur ve Ulusal Basketbol Birliği (NBA) takımlarından Memphis Grizzlies forması giymektedir. Güneydoğu Konferansı (SEC) temsilcisi South Carolina Gamecocks'ta kolej basketbolu oynamıştır.

Erken Yaşam ve Lise Dönemi

Columbia, Güney Karolina'da büyüyen Jackson, Ridge View Lisesi'ne katıldı. Sophomore yılında, Ridge View Güney Karolina 5A Devlet Şampiyonası'nı kazanırken 15.8 sayı ve 10 ribaund ortalamasıyla önemli bir rol oynadı. Junior sezonunda ise 22.1 sayı, 10.9 ribaund ve 2.3 blok ortalamasıyla South Carolina Basketbol Gatorade Yılın Oyuncusu seçildi ve Blazers'ı ikinci kez üst üste devlet şampiyonluğuna taşıdı.

Üniversite Yılları ve Rekabet

Jackson, 2023 alım sınıfının en iyi kolej oyuncusu olarak değerlendirildi. İlk olarak North Carolina (UNC) Üniversitesi'nde oynama kararı aldı, ancak sonradan bu karardan vazgeçerek 2022 alım sınıfına geçiş yaptı ve South Carolina'ya kaydoldu. Bu kararı, okul tarihindeki en yüksek sıralı bağışçı olarak tarihe geçirdi.

Kolej Kariyeri ve NBA Yolculuğu

South Carolina'da çaylak sezonuna başlayan Jackson, ilk iki maçında 15 sayı ve dokuz ribaund ortalamasıyla Güneydoğu Konferansı (SEC) Haftanın Çaylağı seçildi. Sezonun ilerleyen dönemlerinde Tennessee'ye karşı alınan 85-42'lik mağlubiyetin ardından bir süre kulübede kaldı, ancak Kentucky'ye karşı 71-68'lik galibiyetle dönüş yaptı. Sezon sonunda takımın en skorer oyuncusu oldu ve 15.4 sayı ortalamasıyla öne çıktı. Sezonun sonunda 2023 NBA draftına girmeye karar verdi.

Memphis Grizzlies tarafından 2023 NBA draftının ikinci turunda 45. sıradan seçilen Jackson, ardından 2023 NBA Yaz Ligi için takıma katıldı. 31 Ağustos 2023 tarihinde Memphis Grizzlies ile iki yönlü bir sözleşme imzaladı ve zamanını NBA G League affiliasyonu olan Memphis Hustle ile bölüştü.

8 Şubat 2024 tarihinde, Jackson, Chicago Bulls'a karşı 118-110'lık mağlubiyette kariyerinin zirvesini yaşayarak 27 sayı kaydetti. Ertesi gün, Jackson, Memphis Grizzlies ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa