Ramazan başladı... İftarda ne yenmeli?

On bir ayın sultanı Ramazan bugün başladı. İslam alemi dün ilk sahurunu yaptı. İnsanlar, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftarda ne yenmeli? Sahurda ne yenmeli sorularını araştırıyor. Detaylar haberimizde...
Ecem Çetin
|
11 Mart 2024, Pazartesi - 16:03
Ramazan başladı... İftarda ne yenmeli?

İslam Aleminin en önemli aylarından biri olan on bir ayın sultanı Ramazan başladı.

İnsanlar, dün gece ilk sahurlarını yaptılar.

Akşam saatinde ise İslam alemi ilk iftarını yapacak.

Ramazan, 9 Nisan'da bitecek.

Vazgeçilmez lezzetler, Ramazan'ın olmazsa olması pide, sahur ve iftar sofralarımızda yerini alacak.

İnsanlar, Ramazan'ın gelmesiyle beraber iftarda ne yenmeli? Sorusunu da araştırmaya başladı.

Ankara Masası'na konuşan Diyetisyen Ayça Doğandemir, iftarda ne yenmeli? sorusuna yanıt verdi.

Su tüketimi nasıl olmalı?

Öncelikle su tüketimine dikkat çeken diyetisyen iki seçenek önerisinde bulundu.

Yemeklerle birlikte tüketilen suyun sindirimi yavaşlatacağını, hazımsızlıkları beraberinde getireceğini söyleyen Diyetisyen Ayça Doğandemir, 1 su bardağı suyu tükettikten 15 dakika sonra yemek yenilebileceğini ifade etti. Doğandemir, ikinci seçenek olarak su tüketimini yemekten yarım saat sonra yapılması gerektiğini söyledi.

Doğandemir, şunları söyledi;

"Akşam saatlerinde geliyoruz yorgun ve acıkmış bir şekilde. Masaya oturduğumuz anda saldırı pozisyonunda olmamız doğallaşıyor. Bu hareketin önüne geçebilmek için neler yapabiliriz? Öncelikle su tüketiminin sindirimi bozmasından bahsedeceğim; Yemeklerle birlikte tüketilen su sindirimi yavaşlatır, hazımsızlıkları beraberinde getirir. Bu yüzden iki seçeneğimiz var: Birincisi; 1 su bardağı su tüketip 15 dakika boyunca beklemek ve daha sonra yemeğe geçmek. İkincisi ise 1-2 yudum su ile ya da 1 adet hurma ile orucu açıp yemeğe öyle devam etmek. Su tüketimini yemeği bitirdikten yarım saat sonra yapmaya başlayınız."

Yemekte ilk tercih ne olmalı?

Ayça Doğandemir, yemeğe ise az kalorili mideyi dolduran seçeneklerle başlanılması gerektiğini ifade etti. Çorbanın, salatanın ve yoğurdun ilk tercih olması gerektiğini söyleyen diyetisyen şu ifadeleri kullandı;

"Su dışında dikkat etmeniz gereken bir diğer konu; az kalorili mideyi dolduran seçeneklerle başlamak. Çorba içeceksek ya da salata, yoğurt gibi alternatifler varsa masada ilk tercihlerimiz bunlar olsun. Mideyi doldurup ana yemeğe o şekilde geçersek normalden fazla tüketmenin önüne geçebiliriz."

İftarda ne yenmeli?

Ayça Doğandemir, iftarda ne yenmeli? sorusuyla ilgili ise şunları söyledi;

"Hep savunduğumuz yargı makro ve mikro besin öğelerinin dengelenmesi konusu Ramazan'da çok daha önemlidir. Kaliteli protein kaynakları (et, tavuk, balık, yumurta, bakliyatlar) ve zengin lif içeren besinler (özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar, meyveler) bizim beslenmemizin temelini oluşturur. Besin gruplarını sahura ve iftara düzenli bir şekilde dağıtmamız gerekir."

http://ankaramasasi.com/haber/2128683/ramazan-basladi-iftarda-ne-yenmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.