Ibrahim Olawoyin kimdir?

Çaykur Rizespor takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Nijeryalı futbolcu Ibrahim Olawoyin kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
12 Mart 2024 12:45
GÜNCELLEME
12 Mart 2024 12:54
Ibrahim Olawoyin kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Ibrahim Olawoyin, 1 Aralık 1997 doğumlu, Nijeryalı bir profesyonel futbolcudur ve Türk Süper Lig kulübü Çaykur Rizespor'da kanat oyuncusu olarak forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Olawoyin, ilk kez 13 Ocak 2019'da eski takımı Abia Warriors için Nijerya Profesyonel Futbol Ligi'nde oynadı. Takımı, deplasmanda Nasarawa United'a 1-0 mağlup oldu. O sezonun kısaltılmış ligi olan 22 maçın 21'ine başladı. Olawoyin, o sezon Warriors adına Yobe Desert Stars, Ifeanyi Ubah ve Heartland'a karşı üç gol attı ve lige on asistle katkı sağladı.

Olawoyin'in istikrarı, Lobi Stars ve Rangers International gibi kulüplerin ilgisini çekti, ancak kanat oyuncusu sonunda Rangers'a katılmayı tercih etti. O, Rangers'ın CAF Konfederasyon Kupası'ndaki AS Pelican of Gabon'a karşı Gaborone'deki maçında takımının 1-2 mağlubiyetinde rekabetçi debutunu yaptı. Bu maçta 75 dakika sahada kaldı. Olawoyin, evindeki rövanşta takımını bir üst tura taşıyan belirleyici 3. golü attı.

Rangers International için tüm yarışmalarda 40'tan fazla maça çıktıktan sonra, Olawoyin Ağustos 2021'de Ankara Keçiörengücü'ne transfer oldu. Olawoyin, takımının Adanaspor'u 2-0 yendiği maçta debutunu yaptı.

Kulüpteki yedinci görünümünde, Olawoyin, takımını evinde konuk ettiği Istanbulspor'a karşı 3-2'lik galibiyete taşıyan bir çifte imza attı.

Olawoyin, 9 Ocak 2023'te Çaykur Rizespor'a katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa