Vítor Pereira kimdir?

Portekizli futbol menajeri ve eski orta saha oyuncu Vítor Pereira kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
13 Mart 2024 13:24
GÜNCELLEME
13 Mart 2024 13:33
Vítor Pereira kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Vítor Manuel de Oliveira Lopes Pereira, 26 Temmuz 1968 doğumlu, Portekizli futbol menajeri ve eski oyuncudur. Orta saha oyuncusu olarak oynamıştır. Şu anda Suudi Profesyonel Ligi kulübü Al Shabab'ın baş antrenörüdür.

Futbol Kariyeri Erken Kariyer: Espinho'da doğan Pereira, amatör futbol kariyerinin ardından 28 yaşında futbolu bıraktı. Genç seviyede antrenörlük yapmaya başladı ve 2004-05 sezonunun ortasında üçüncü ligdeki A.D. Sanjoanense'nin başına getirildi.

Daha sonra Pereira, aynı ligde S.C. Espinho ile çalıştı, ancak ikinci sezonunun on maç kala kovuldu ve bir sezon daha FC Porto'nun genç takımında görev aldı. 2008'de tekrar baş antrenörlüğe geri döndü ve C.D. Santa Clara'yı Segunda Liga'da çalıştırdı. İlk yılında takımını üçüncü sıraya taşıdı ancak Primeira Liga'ya yükselmeyi sadece birkaç puanla kaçırdı.

Porto: 2010 yazında, Pereira Santa Clara'dan ayrılarak Porto'nun teknik direktörü André Villas-Boas'ın yardımcı antrenörü oldu. 21 Haziran 2011'de, baş antrenörün Chelsea'ye gitmesinin ardından, ilk takımın başına geçti. İlk resmi maçını ve şampiyonluğunu, Supertaça Cândido de Oliveira'da Vitória de Guimarães'i 2-1 yenerek kazandı.

Pereira, Avrupa'da UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında elenmelerine rağmen ve UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda başarısız olmalarına rağmen, ilk sezonunda takımını lig şampiyonluğuna taşıdı. Ancak, takımı Şampiyonlar Ligi'nde Málaga CF'ye karşı elendikten sonra eleştirilerin hedefi oldu.

2013'ün başlarında, Porto ligde ikinci sırada yer alırken, Pereira Portekiz liginin "kirli bir rekabet" olduğunu ifade etti. Ancak birkaç gün sonra, takımının S.L. Benfica'yı mağlup ederek lider olmasının ardından, ligi "son derece rekabetçi ve prestijli" olarak nitelendirdi.

Beş Kulüp Sekiz Yılda: Pereira, 2013'te Porto'dan ayrıldıktan sonra Everton için görüşmelerde bulundu ancak Al Ahli'ye katıldı. Daha sonra Yunanistan'daki Olympiacos ve Çin'deki Shanghai SIPG gibi birçok ülkede çalıştı. 2021 yazında Fenerbahçe'ye geri döndü ancak kısa bir süre sonra görevinden alındı. Son olarak, 2024 Şubat'ında Al Shabab'a katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa