Bukayo Saka kimdir?

Premier Lig kulübü Arsenal ve İngiltere milli takımında sağ kanat olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Bukayo Saka kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
14 Mart 2024 10:23
GÜNCELLEME
14 Mart 2024 10:31
Bukayo Saka kimdir?
SM
Suat Mutlu

Bukayo Ayoyinka Temidayo Saka, İngiliz Premier Lig takımlarından Arsenal'in sağ kanat oyuncusu olarak görev yapan ve aynı zamanda İngiltere milli takımında forma giyen bir profesyonel futbolcudur. Dünya genelinde en iyi kanat oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

Saka, kariyerinin tamamını Arsenal'de geçirmiş olup bir FA Kupası ve iki FA Community Shield kazanmış, giderek Arsenal'in en etkili oyuncularından biri haline gelmiştir. Hem 2020-21 hem de 2021-22 sezonlarının ardından Arsenal'in Sezonun Oyuncusu seçilmiştir.

İngiltere'nin çeşitli gençlik kategorilerinde forma giydikten sonra Ekim 2020'de A milli takımda debut yapmıştır. UEFA Avrupa Şampiyonası 2020 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere'nin kadrosunda yer almıştır.

Erken Dönem

Saka, 5 Eylül 2001'de Londra'nın Ealing bölgesinde, Nijeryalı Yoruba kökenli Adenike ve Yomi Saka çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İngiltere'ye ekonomik göçmen olarak Nijerya'dan göç eden ebeveynlerinin ikinci çocuğudur. Greenford High School'a gitmeden önce Edward Betham Church of England İlkokulu'nda eğitim görmüş, GCSE'lerinde yüksek notlar almıştır. Arsenal'e katılmadan önce yerel kulüp Greenford Celtic'te gençlik futbolu oynamıştır.

Kulüp Kariyeri

Saka, daha önce Watford'un genç takımlarında forma giydikten sonra yedi yaşında Arsenal'in Hale End akademisine katılmıştır. Arsenal'in A takımında 2018'de UEFA Avrupa Ligi maçında debut yapmış ve sonraki yıllarda takımın önemli bir oyuncusu haline gelmiştir. Özellikle 2020-21 ve 2021-22 sezonlarında gösterdiği performansla dikkat çekmiş ve Arsenal'in en iyi oyuncusu seçilmiştir.

Milli Kariyer

Saka, İngiltere'nin farklı genç milli takımlarında forma giydikten sonra 2020'de A milli takımda debut yapmıştır. UEFA Avrupa Şampiyonası 2020 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere formasıyla mücadele etmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa