Gabriel Martinelli kimdir?

Premier Lig kulübü Arsenal ve Brezilya milli takımında sol kanat veya forvet olarak oynayan Brezilyalı profesyonel futbolcu Gabriel Martinelli kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
14 Mart 2024 10:46
GÜNCELLEME
14 Mart 2024 11:27
Gabriel Martinelli kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Gabriel Teodoro Martinelli Silva, 18 Haziran 2001 doğumlu bilinen adıyla Gabriel Martinelli, Premier Lig takımlarından Arsenal ve Brezilya milli takımı için sol kanat veya forvet pozisyonlarında oynayan Brezilyalı profesyonel bir futbolcudur.

Martinelli, kariyerine 2010'da Corinthians'in futsal takımında başladı. Futbol sahalarında başarılı olunca, 2015 yılında Ituano'ya transfer oldu ve ardından Manchester United ve Barcelona'da denemelere katıldı.

4 Kasım 2017'de Martinelli, 2022 Ekim ayına kadar olan ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Profesyonel kariyerine 17 Mart 2018'de bir Campeonato Paulista deplasmanında, 16 yaşında ve dokuz ayda, golcü Claudinho'nun yerine son dakika oyuncusu olarak girerek başladı.

Martinelli, Arsenal'e 2 Temmuz 2019'da, 18 yaşında ve yaklaşık 6 milyon sterlin bonservis bedeliyle transfer oldu. İtalyan pasaportuna sahip olduğu için, Martinelli İngiliz kulüplerinin Güney Amerikalı oyuncuları imzalamak için gereken detaylı kriterlere tabi değildi. Martinelli, Arsenal'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önsezon turnesine takımla birlikte seyahat etti. Premier Lig'deki ilk maçına 11 Ağustos 2019'da Newcastle United'a karşı çıkan Martinelli, Henrikh Mkhitaryan'ın yerine 84. dakikada oyuna girdi.

Martinelli'nin performansları, Ekim ayı için Arsenal 'Oyuncu Ayı' ödülüne layık görüldü. Martinelli, Kasım ayında Southampton karşısında yaptığı başlangıçta kısa sürede sakatlık yaşadı ve oyun dışı kaldı. 2019 yılının sonunda Martinelli, Arsenal'in genç birinci takım oyuncusu olarak çifte hanelere ulaşan ilk genç oyuncu oldu. Martinelli'nin performansı, Aralık ayında, Arsenal'in West Ham United'a karşı 3-1'lik galibiyetinde takımın beraberlik golünü atmasıyla ödüllendirildi. Haziran 2020'de, Martinelli, kariyerinin sonuna kadar sürecek olan yeni dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Kısa bir süre sonra Martinelli, 2020'nin sonuna kadar sakatlık yaşadı ve 2021'in sonuna kadar futbol sahasından uzak kaldı. Martinelli'nin sakatlık sorunları nedeniyle Arsenal'e dönüşü, Mayıs 2021'e kadar tamamlanamadı.

Milli kariyerinde, Martinelli, 2019 Copa América için hazırlık antrenmanlarına çağrıldı. Kasım 2019'da, Martinelli, İspanya'daki United International Football Festival'de Brezilya'nın 23 yaş altı ekibinde yer aldı. 2 Temmuz 2021'de Martinelli, 2020 Yaz Olimpiyatları için Brezilya kadrosuna seçildi. Martinelli, Brezilya'nın Meksika'yı yendiği Olimpiyat yarı finalinde penaltı atarak takımına yardımcı oldu ve dört gün sonra Brezilya'nın İspanya'yı yenmesiyle altın madalya kazandı.

11 Mart 2022'de, Martinelli, 2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri için Şili ve Bolivya'ya karşı Brezilya kadrosunda yer aldı. Martinelli, Brezilya'nın Maracanã Stadyumu'nda Şili'yi 4-0 yendiği maçta son 14 dakika oynadı ve uluslararası kariyerine başladı. 7 Kasım 2022'de Martinelli, 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa