Declan Rice kimdir?

Premier Lig kulübü Arsenal ve İngiltere milli takımında defansif orta saha oyuncusu olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Declan Rice kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
14 Mart 2024 11:29
GÜNCELLEME
14 Mart 2024 11:39
Declan Rice kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Declan Rice, 14 Ocak 1999 doğumlu İngiliz profesyonel futbolcudur. Premier Lig takımlarından Arsenal ve İngiltere milli takımında defansif orta saha pozisyonunda oynamaktadır. Dünya çapında en iyi defansif orta saha oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

Rice, profesyonel kariyerine Chelsea'nin altyapısından serbest bırakılmasının ardından West Ham United'da başladı ve 2017 yılına gelindiğinde ana kadroda kendine yer buldu. 2022 yılında, Mark Noble'ın yerine kulüp kaptanı olarak seçildi ve bir sonraki yıl takımı UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğuna taşıdı, aynı zamanda turnuvanın Sezonun Oyuncusu seçildi.

West Ham formasıyla 245 maça çıkan Rice, Temmuz 2023'te Arsenal'e 100 milyon sterlinlik rekor bir bonservis bedeli karşılığında transfer oldu, bu da onu İngiltere tarihinin en pahalı İngiliz oyuncusu yaparak Jack Grealish'in rekorunu eşitledi.

İngiltere veya İrlanda Cumhuriyeti için oynama hakkına sahip olan Rice, 2019'a kadar genç ve A milli takım seviyesinde İrlanda'yı temsil etti. Daha sonra milli kimliğini değiştirerek İngiltere'nin seçimine uygun hale geldi. Rice, 2019 yılında İngiltere milli takımında ilk kez sahaya çıktı ve UEFA Avrupa Şampiyonası 2020 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesini temsil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa