Deniz Undav kimdir?

Premier Lig kulübü Brighton & Hove Albion'dan kiralık olarak Bundesliga kulübü VfB Stuttgart'ta forvet olarak oynayan Alman profesyonel futbolcu Deniz Undav kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
15 Mart 2024 10:10
GÜNCELLEME
15 Mart 2024 10:50
Deniz Undav kimdir?
SM
Suat Mutlu

Deniz Undav, 19 Temmuz 1996 doğumlu Alman profesyonel bir futbolcudur. Forvet olarak görev yapan Undav, Bundesliga kulübü VfB Stuttgart'ta forma giymektedir ve Premier League kulübü Brighton & Hove Albion'dan kiralanmıştır.

Kariyeri İlk yılları: Achim'de büyüyen Undav, TSV Achim takımında oynadıktan sonra Werder Bremen'in gençlik akademisine katıldı. Ancak, boyu nedeniyle beş yıl sonra serbest bırakıldı. Daha sonra SC Weyhe ve TSV Havelse takımlarında forma giydikten sonra 2014-15 Regionalliga sezonunda TSV Havelse ile profesyonel kariyerine başladı. Daha sonra Eintracht Braunschweig II ve SV Meppen takımlarında oynadı.

Union Saint-Gilloise Nisan 2020'de, Undav'ın 3. Liga takımı SV Meppen'den sezon sonunda ayrılacağı açıklandı. Meppen sözleşmesinin sona ermesiyle, Belçika First Division B takımlarından Union Saint-Gilloise ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı.

2021-22 sezonunda Belçika First Division A'da oynanan 15. hafta maçında Undav, kariyerinde ilk kez deplasmanda K.V. Oostende'ye karşı 7-1'lik galibiyette 4 gol birden attı. Sezonu ligin en golcü oyuncusu olarak tamamladı ve Belçika'da Yılın Futbolcusu seçildi.

Brighton & Hove Albion: 31 Ocak 2022'de Undav, Premier League kulübü Brighton & Hove Albion'a 7 milyon avro karşılığında transfer oldu ve dört buçuk yıllık bir sözleşme imzaladı. Ancak, sezon sonuna kadar Union Saint-Gilloise'a kiralandı.

Undav, Albion'daki ilk maçına 2022-23 sezonunun açılış maçında çıkarak Danny Welbeck'in yerine son dakikalarda oyuna dahil oldu ve Manchester United'ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek Albion'un Old Trafford'da ilk galibiyetini kazanmasına yardımcı oldu. İkinci maçında ise EFL Cup ikinci turunda League One takımı Forest Green Rovers'ı deplasmanda 3-0 yendikleri maçta ilk golünü attı. 

VfB Stuttgart'a Kiralık Gidişi: 2 Ağustos 2023'te, Undav doğduğu ülke Almanya'ya geri dönerek Bundesliga takımlarından VfB Stuttgart'a 2023-24 sezonu için bir sezonluk kiralık olarak transfer oldu. 27 Ocak 2024'te, RB Leipzig'i 5-2 yendikleri maçta Bundesliga'daki ilk hat-trick'ini attı.

Millî Takım Kariyeri: Mart 2024'te, Undav Alman millî takımına çağrıldı ve Fransa ve Hollanda'ya karşı oynanacak hazırlık maçları için kadroya dahil edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa