Serhou Guirassy kimdir?

Bundesliga kulübü VfB Stuttgart ve Gine milli takımında forvet olarak oynayan profesyonel futbolcu Serhou Guirassy kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
15 Mart 2024 10:52
GÜNCELLEME
15 Mart 2024 11:17
Serhou Guirassy kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Serhou Yadaly Guirassy, 12 Mart 1996 doğumlu profesyonel bir futbolcudur ve Bundesliga kulübü VfB Stuttgart ile Gine millî takımında forvet olarak görev yapmaktadır.

Kulüp kariyeri: Guirassy kariyerine Montargis, Amilly ve Laval takımlarında oynayarak başladı.

Lille: Temmuz 2015'te Guirassy, Laval'dan Lille'e transfer oldu ve dört yıllık bir sözleşme imzaladı.

1.FC Köl: Temmuz 2016'da 1. FC Köln'e transfer oldu ve beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Ancak, sakatlık problemleri nedeniyle zaman zaman sahadan uzak kaldı.

    Amiens: Ocak 2019'da Amiens'e kiralandı ve sezon sonuna kadar burada oynadı. Amiens daha sonra opsiyonunu kullandı ve Guirassy'yi kalıcı olarak transfer etti.

    Rennes: Ağustos 2020'de Rennes'e transfer oldu ve burada başarılı performans sergiledi.

    VfB Stuttgart: Eylül 2022'de VfB Stuttgart'a kiralık olarak transfer oldu ve burada da etkileyici bir performans gösterdi. Kulüp daha sonra bu transferi kalıcı hale getirdi ve Guirassy ile üç yıllık bir sözleşme imzalandı.

    2023-24 sezonunda Guirassy, Bundesliga'da çıkış yaparak birçok gol attı ve rekorlar kırdı. Ayrıca, Gine millî takımında da forma giymektedir.

    Uluslararası kariyer: Guirassy, genç yaşta Fransa'nın genç milli takımlarında forma giydi. Ancak, yetiştiği ülke olan Gine'yi temsil etmeye karar verdi ve 2022 yılında Gine millî takımı formasını giymeye başladı.

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa