Cüneyt Özdemir kimdir?

Kişisel YouTube kanalında gündeme dair içerikler hazırlamakta olan gazeteci, sunucu, yazar Cüneyt Özdemir kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
15 Mart 2024 13:34
GÜNCELLEME
15 Mart 2024 13:44
Cüneyt Özdemir kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Cüneyt Özdemir, 8 Şubat 1970 tarihinde Ankara'da doğmuş Türk gazeteci, sunucu, yazar ve YouTuber'dır. CNN Türk'te 5N1K programını sunmaktadır ve ayrıca kişisel YouTube kanalında gündeme dair içerikler üretmektedir.

Özdemir'in hayatı Cüneyt Özdemir, 8 Şubat 1970'te Ankara'da doğdu. İlk ve ortaokulu Yükseliş Koleji'nde tamamladı ve lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi'nde aldı. İletişim Fakültesi'nin Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun oldu. Babası Ahmet Özdemir, Kıbrıs Harekâtı gazisidir.

1990 yılından itibaren basın yayın kuruluşlarında çalışmaya başlayan Özdemir, muhabir olarak görev aldığı Mehmet Ali Birand'ın sunuculuğunu ve yapımcılığını yaptığı 32. Gün haber programında çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca atv ana haber bülteninde "Cüneyt'in Büyüteci" başlıklı bölümü hazırladı ve Siyaset Meydanı programının yönetmenliğini yaptı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok savaş bölgesinden haberler ve programlar hazırlayan Özdemir, 1999 yılında CNN Türk'ü kuran kadro içerisinde yer aldı ve 2003'te Irak işgalini muhabir olarak izledi.

2000 yılından itibaren "5N1K" başlıklı haber programını sunan Özdemir, programıyla birçok ödül kazandı. Ayrıca Kanal D ana haber bülteninin sunuculuğunu ve genel yayın yönetmenliğini de üstlendi. Özdemir, çeşitli konularda kitaplar yazmış ve uluslararası olayları takip etmek için yurt dışına gitmiştir.

2017 yılında Rıza Sarraf davasını takip ederek Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "en iyi TV haber programcısı" ödülünü kazanan Özdemir, YouTube kanalında ve Suppi TV adlı platformda da gündemi yorumlamaya devam etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa