Ermedin Demirović kimdir?

Bundesliga kulübü FC Augsburg'da forvet olarak oynayan profesyonel futbolcu Ermedin Demirović kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
15 Mart 2024 13:45
GÜNCELLEME
15 Mart 2024 13:55
Ermedin Demirović kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Ermedin Demirović, 25 Mart 1998 doğumlu Bundesliga kulübü FC Augsburg'da forvet olarak oynayan profesyonel bir futbolcudur. Almanya'da doğan Demirović, Bosna-Hersek millî takımında da forma giymektedir.

Kulüp kariyeri Erken kariyer Demirović, futbol kariyerine memleket kulübü Hamburger SV'de başladı ve daha sonra 2014 yılında RB Leipzig'in genç akademisine katıldı. Profesyonel kariyerine RB Leipzig II formasıyla 13 Nisan 2017'de ZFC Meuselwitz karşısında gol atarak başladı.

Alavés Demirović, Mayıs ayında İspanyol ekibi Alavés ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Takımdaki resmi debutunu 3 Ocak 2018'de Formentera'ya karşı oynanan Copa del Rey maçında yaparken, bu maçta bir çift gol attı. Üç hafta sonra, Barcelona'ya karşı ligdeki ilk maçına çıktı. 6 Mayıs'ta ise Málaga'ya karşı attığı golle ilk lig golünü kaydetti.

Sochaux'a kiralık olarak gönderildiği Temmuz ayında ise Fransız ekibi Sochaux'da sezon sonuna kadar forma giydi. Ocak 2019'da altı aylık bir kiralık sözleşmeyle Almería'ya gönderildi. Eylül ayında ise İsviçre ekibi St. Gallen'e bir sezonluk kiralık gönderildi.

SC Freiburg Temmuz 2020'de Demirović, gizli bir ücret karşılığında SC Freiburg'a transfer oldu. Kulüp için ilk resmi maçına 13 Eylül'de Waldhof Mannheim ile oynanan DFB-Pokal maçında çıktı. İki hafta sonra ise VfL Wolfsburg karşısında ligdeki ilk maçına çıktı. 20 Aralık'ta Hertha BSC'ye karşı attığı golle SC Freiburg forması altında ilk golünü kaydetti.

FC Augsburg Temmuz 2022'de Demirović, FC Augsburg'a dört yıllık bir sözleşmeyle transfer oldu. Takım için ilk resmi maçına 31 Temmuz'da Blau-Weiß Lohne karşısında oynanan DFB-Pokal maçında çıktı. Bir hafta sonra ligdeki ilk maçına ise SC Freiburg karşısında çıktı. 20 Ağustos'ta ise Mainz 05'e karşı attığı golle FC Augsburg forması altında ilk golünü kaydetti. Eylül 2023'te kulüp kaptanı olarak atanmıştır.

Millî kariyer Demirović, Bosna-Hersek millî takımında genç seviyelerde forma giydi.

Kasım 2018'de ilk kez A millî takım için çağrıldı ve Avusturya'ya karşı 2018-19 UEFA Uluslar Ligi maçı ile İspanya'ya karşı oynanan bir hazırlık maçında yer aldı, ancak millî takımdaki ilk resmi maçına 24 Mart 2021'de Finlandiya'ya karşı 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerinde çıktı.

23 Eylül 2022'de, 2022-23 UEFA Uluslar Ligi'nde Karadağ'a karşı attığı golle millî takımdaki ilk golünü kaydetti ve takımına galibiyeti getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa