Atakan Karazor kimdir?

Bundesliga kulübü VfB Stuttgart'ta defansif orta saha oyuncusu olarak oynayan Alman profesyonel futbolcu Atakan Karazor kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
16 Mart 2024 11:25
GÜNCELLEME
16 Mart 2024 12:00
Atakan Karazor kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Atakan Karazor, 13 Ekim 1996 doğumlu Alman profesyonel bir futbolcudur ve Almanya Bundesliga takımlarından VfB Stuttgart'da defansif orta saha olarak görev yapmaktadır. Kariyerine Borussia Dortmund II takımında Regionalliga West ligiyle başlayan Karazor, daha sonra 2. Bundesliga'da iki sezon boyunca Holstein Kiel forması giymiştir. 2019 yılında Stuttgart'a transfer olan futbolcu, ilk sezonunda Bundesliga'ya yükselme başarısı elde etmiştir.

Kariyeri Erken yıllar Essen, Kuzey Ren-Vestfalya'da doğan Karazor, gençliğinde yerel Schwarz-Weiß Essen ve VfL Bochum takımlarında forma giymiştir. 2015 yılında Borussia Dortmund'a katılan futbolcu, burada Regionalliga West ligi maçlarında forma giymiş ve 4 Ekim 2015 tarihinde 1. FC Köln II'ye karşı attığı golle dikkatleri üzerine çekmiştir.

Holstein Kiel Haziran 2017'de Karazor, doğum yeri olan bölgeden ayrılarak 2. Bundesliga ekiplerinden Holstein Kiel'e üç yıllık sözleşmeyle transfer olmuştur. Sezon öncesi ayak bileği bağlarından bir sakatlık geçiren futbolcu, Kasım ayında takıma dönerek profesyonel kariyerine başlamıştır. İlk profesyonel maçına 23 Ocak'ta 1. FC Union Berlin ile oynanan 2-2 berabere biten maçta ilk 11'de başlayarak çıkmıştır. İlk profesyonel gollerini 2018-2019 sezonunda atmıştır.

VfB Stuttgart Mayıs 2019'da, Karazor'un VfB Stuttgart'a 2023 yılına kadar geçerli bir sözleşme imzalayacağı açıklanmıştır. Holstein Kiel'e yapılan transfer ücreti yaklaşık 1 milyon Euro olarak rapor edilmiştir. İlk sezonunda takımı Bundesliga'ya yükselirken 23 maça çıkan ve 21 Haziran 2020'de 1. FC Nürnberg'e karşı attığı iki golle dikkatleri çeken futbolcu, Bundesliga'daki ilk maçına 3 Ekim 2020'de Bayer 04 Leverkusen karşısında çıkmıştır.

Kişisel yaşam Almanya'da doğan Karazor, Türk kökenlidir. Haziran 2022'de Ibiza'da tatildeyken tutuklandığı ve İspanya'da 50.000 Euro kefalet ödeyerek serbest bırakıldığı haberleri gündeme gelmiştir. Bu olayın ardından Karazor'un profesyonel kariyerinin düşük bir kaçma riski olması nedeniyle Stuttgart tarafından antrenmanlara ve maçlara devam etmesi kararı alınmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa