Angelo Stiller kimdir?

Bundesliga kulübü VfB Stuttgart'ta orta saha oyuncusu olarak oynayan Alman profesyonel futbolcu Angelo Stiller kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
16 Mart 2024 15:50
GÜNCELLEME
16 Mart 2024 16:13
Angelo Stiller kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Angelo Stiller, 4 Nisan 2001'de Münih'te doğan Alman futbolcudur. Genellikle defansif orta saha olarak kullanılan Stiller, dokuz yaşında iken FC Bayern München'e transfer oldu. Stiller, 2023 yazından beri Bundesliga'da mücadele eden VfB Stuttgart takımında forma giymektedir.

Spor Kariyeri Kulüpler Başlangıçlar Angelo Stiller, futbol kariyerine Münih'in kuzeyindeki TSV Milbertshofen'in G gençlik takımında başladı. FC Bayern München'in ilgisini çeken Stiller, başlangıçta teklifi reddetse de, bir yıl sonra, dokuz yaşında iken Säbener Straße'ye transfer olmaya karar verdi. FC Bayern'de, başlangıçta orta sahada görev yapan Stiller, daha sonra tüm gençlik takımlarını geçti. 

2018 yazında, Stiller tamamen A genç takımına geçti ve burada düzenli olarak forma giymeye başladı. Ancak, U19 takımının sezonu ılımlı bir şekilde geçti ve ligde güney grubunda dördüncü olarak tamamladı ve hem Gençler Ligi'nde hem de ulusal kupa organizasyonunda erken elendi. 2019 yazında, Stiller FC Bayern'in profesyonel takımıyla Amerika'ya seyahat etti ve burada Arsenal ve AC Milan'a karşı oynanan hazırlık maçlarında forma giydi.

FC Bayern'deki İlk Profesyonel Deneyimleri Aralık ayında Sebastian Hoeneß tarafından yönetilen Bayern amatör takımının yedek kulübesinde oturmasının ardından, Stiller Ocak 2020'den itibaren orada defansif orta saha pozisyonunda düzenli olarak forma giymeye başladı. Yeni yılın yedi maçında da 3. Lig'de iyi bir performans gösterdi. Ancak, Mart ayında yayılan koronavirüs salgını nedeniyle maçlar geçici olarak durduruldu. 

Hoffenheim'e Transferi FC Bayern'in A takımında net bir perspektif göremediğini fark eden Stiller, 2020 sonbaharında kulüp değiştirmeye karar verdi. 2021 yazında, eski hocası Sebastian Hoeneß'in ardından Hoffenheim'e transfer oldu.

TSG'de, Angelo Stiller başlangıçta genellikle ilk 11'de sahaya çıktı, ancak sezon ilerledikçe birkaç kez yedek kulübesinden oyuna dahil oldu. Uzun bir süre Avrupa kupası yerlerinden birinde yer aldılar, ancak Mart ayından itibaren maç kazanmakta zorlandılar ve sonunda dokuzuncu sırada yer aldılar. Kulüp daha sonra Hoeneß ile yollarını ayırdı. 

Stuttgart'a Transferi 25 Ağustos 2023'te VfB Stuttgart, Stiller'ın transferini duyurdu ve kendisiyle 2027'ye kadar sözleşme imzaladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa