Arne Slot kimdir?

Hollandalı profesyonel futbol antrenörü ve Feyenoord'un teknik direktörü olan eski oyuncu Arne Slot kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
17 Mart 2024 17:34
GÜNCELLEME
17 Mart 2024 17:49
Arne Slot kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Hollandalı profesyonel futbol koçu ve eski futbolcu Arend Martijn Slot  şu anda Feyenoord'un menajeri olarak görev yapmaktadır. Daha önce AZ Alkmaar'ın teknik direktörlüğünü yapmıştır. Şu anki rolünde, Feyenoord'u 2022 UEFA Avrupa Konferans Ligi finaline ve 2022-23 Eredivisie şampiyonluğuna taşımıştır.

Teknik Direktörlük Kariyeri: 2013 yılında futbolculuk kariyerini PEC Zwolle'de sonlandıran Slot, bir yıl boyunca kulübün genç takım antrenörü olarak görev yapmış ve daha sonra Cambuur'da yardımcı antrenör olarak atanmıştır. 15 Ekim 2016'da, Rob Maas'ın kovulmasının ardından Leeuwarden'de Sipke Hulshoff ile birlikte geçici olarak teknik direktör olmuştur.

AZ 2017 yılında Slot, AZ'ye katılmak için Cambuur'dan ayrılmış ve John van den Brom'un yardımcısı olarak çalışmıştır. 2019 yılında Van den Brom'un yerine baş antrenör olarak atanmıştır. İlk sezonunda COVID-19 salgını nedeniyle Eredivisie iptal edilmiştir. AZ, Ajax'ın ardından ikinci sırada yer alarak sezonu tamamlamıştır.

5 Aralık 2020'de AZ'nin baş antrenörü olarak görevden alınmıştır ve Feyenoord ile anlaşma yapması nedeniyle kulüpten ayrılmıştır. AZ'deki zamanında, Slot Eredivisie'de maç başına 2.11 puan elde etmiştir, bu da kulüp tarihindeki herhangi bir antrenörün en yüksek puan ortalamasıdır.

Feyenoord 15 Aralık 2020'de Feyenoord, Slot ile kulübün 2021-22 sezonundan itibaren yeni teknik direktörü olması için anlaşmaya vardığını açıklamıştır. Anlaşma iki yıllık olup, Feyenoord'un sözleşmeyi üçüncü yıl için uzatma opsiyonu bulunmaktadır. Slot, tecrübeli Dick Advocaat'ın yerine geçmiştir ve kulübü Eredivisie'de beşinci sıraya taşımıştır. Slot'un görevi, tanınabilir bir oyun tarzına sahip yeni bir takım oluşturmaktır.

Slot'un ilk sezonunda, Feyenoord Eredivisie'de üçüncü olmuş ve kulüp, ilk kez 2002'den beri Avrupa finaline ulaşarak UEFA Avrupa Konferans Ligi finaline çıkmıştır. Slot, Eredivisie Yılın Teknik Direktörü ödülüne layık görülmüştür.

Slot'un ikinci sezonunda, Feyenoord ligi kazanmıştır, bu da kulübün 2017'den beri ilk lig şampiyonluğu ve toplamda on altıncı şampiyonluğudur. Mayıs 2023'te, Slot'un Tottenham Hotspur'da boşalan teknik direktörlük göreviyle yoğun bir şekilde ilişkilendirildiği bildirildi. Ancak aylık sonunda, Slot Feyenoord'da kalacağını ve sözleşmesini 2026 ortalarına kadar uzattığını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa