Noa Lang kimdir?

Eredivisie kulübü PSV ve Hollanda milli takımında kanat oyuncusu olarak oynayan Hollandalı profesyonel futbolcu Noa Lang kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
18 Mart 2024 14:01
GÜNCELLEME
18 Mart 2024 15:18
Noa Lang kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Noa Noëll Lang, 17 Haziran 1999 doğumlu Hollandalı profesyonel bir futbolcudur ve Eredivisie kulübü PSV ve Hollanda milli takımı için kanat oyuncusu olarak oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri Ajax: 1 Aralık 2019'da Lang, Ajax'ın Twente'yi 5-2 mağlup ederek iki gol geriden gelip kazandığı maçta, ilk lig maçında hat-trick yapan ilk Ajax oyuncusu oldu. Ocak 2020'de, Ajax'ın Ryan Babel'i Lang'in pozisyonunda transfer etmesinin ardından, sezonun geri kalanı için aynı ligdeki Twente'ye kiralık olarak gönderildi.

Club Brugge 2020-21 sezonu Kiralık: ve lig şampiyonluğu 5 Ekim 2020'de Ajax ve Club Brugge, Lang'ın 1 Temmuz 2021'e kadar transferin kalıcı olarak yapılmasına yönelik bir anlaşmayla Brugge'a geçmesi için başlangıçta kiralık bir anlaşmaya vardılar. Üç hafta sonra, kulüpteki ilk golünü OH Leuven'e karşı oynanan maçta penaltıdan attı ancak maçı kaybettiler.

PSV: 8 Temmuz 2023'te, Hollanda ekibi PSV, Lang'ın kulüp rekoru olan 15 milyon Euro'luk bir ücret karşılığında beş yıllık bir sözleşme imzalayarak transferini duyurdu. İlk antrenmanında bir sakatlık yaşadı. Başlangıçta sakatlık ciddi görünüyordu, ancak kısa süre sonra Noa Lang'ın yalnızca antrenman yaptığı görüldü. Hollanda ekibi için ilk maçı 2023 Johan Cruyff Kupası'ndaydı ve tek golü atarak maçı kazandı.

Milli Takım Kariyeri: Hollanda'da doğan Lang, biyolojik babası aracılığıyla Surinam kökenlidir. Hollanda için genç milli takımında oynadı. Lang kendisini Hollandalı, Surinamlı ve Faslı olarak görüyor ancak Fas vatandaşlığı olmadığı için uluslararası düzeyde Fas'ı temsil edemiyor.

8 Ekim 2021'de, Lang Hollanda milli takımı için Letonya'ya karşı dünya kupası elemelerinde ilk maçına çıktı. 11 Kasım 2022'de, Lang Hollanda'yı 2022 FIFA Dünya Kupası'nda temsil etmek üzere seçildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa