Luuk de Jong kimdir?

Santrafor mevkiinde oynayan PSV'de forma giymekte olan Hollandalı millî futbolcu Luuk de Jong kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
18 Mart 2024 16:23
GÜNCELLEME
18 Mart 2024 16:41
Luuk de Jong kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Luuk de Jong, 27 Ağustos 1990 doğumlu Hollandalı bir milli futbolcudur ve santrafor pozisyonunda oynamaktadır. Şu anda PSV forması giymektedir. De Jong, İsviçre'de doğmuş olmasına rağmen aslen Hollandalıdır. Ailesi, kendisi 4 yaşındayken Hollanda'ya geri dönmüş ve milli takım olarak da kökeninin olduğu Hollanda milli futbol takımını seçmiştir.

Kariyeri: De Jong futbol kariyerine kardeşi Siem ile birlikte amatör kulüp DZC'68'de başladı. Bu dönemde BV De Graafschap kulübünün alt yapılarında dikkat çekti ve bu kulübe transfer oldu.

BV De Graafschap: Profesyonel kariyerine BV De Graafschap kulübünde başlayan De Jong, Eredivisie ligindeki ilk maçına NAC Breda karşısında çıktı ve ilk golünü FC Twente maçında attı. De Jong, BV De Graafschap'ta toplam 14 maçta 2 gol kaydetti.

FC Twente: De Jong, 2009-10 sezonunda FC Twente kulübüyle anlaşarak 3 yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu dönemde UEFA Avrupa Ligi'nde ilk golünü Werder Bremen karşısında attı ve ligde 20 maçta 7 gol kaydetti.

Borussia Mönchengladbach ve Newcastle United: 2012-13 sezonunda Borussia Mönchengladbach'a transfer olan De Jong, daha sonra Newcastle United'a kiralık olarak gönderildi.

PSV: De Jong, 2014 yılında PSV'ye transfer oldu ve bu dönemde Hollanda Süper Kupası'nı kazandı. PSV formasıyla birçok maçta gol atan De Jong, takımının başarısında önemli bir rol oynadı.

Sevilla: 2019 yılında Sevilla'ya transfer olan De Jong, UEFA Avrupa Ligi'nde önemli goller attı ve takımının başarılarına katkı sağladı.

Milli Takım Kariyeri: De Jong, ilk kez 2011 yılında Hollanda Milli Takımı'na çağrıldı ve Finlandiya'ya karşı attığı golle takımının Euro 2012 finallerine gitmesini sağladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa