Johan Bakayoko kimdir?

Eredivisie kulübü PSV Eindhoven ve Belçika milli takımında kanat veya forvet olarak oynayan Belçikalı profesyonel futbolcu Johan Bakayoko kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
19 Mart 2024 10:39
GÜNCELLEME
04 Haziran 2024 12:18
Johan Bakayoko kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Saint-Cyr Johan Bakayoko, 20 Nisan 2003, Overijse doğumlu  Belçikalı-İvoriyalı bir futbolcudur ve şu anda PSV Eindhoven'da sözleşmelidir.

Kariyer: Bakayoko futbol kariyerine Belçika'da Oud-Heverlee Löwen'den FC Brügge ve KV Mechelen'e geçerek başladı ve ardından RSC Anderlecht'e transfer oldu. 2019'da PSV Eindhoven'in gençlik akademisine katıldı. 2019/20 sezonunda U19 ve U17'de oynayarak 14 maçta 6 gol attı.

Sonraki sezon PSV Eindhoven'in A takımında Den Bosch'a karşı 6 Kasım 2020'de ilk maçına çıktı. Daha sonra genellikle ikinci takım için oynasa da zaman zaman A gençlerde de forma giydi. 15 Mart 2021'de Jong FC Utrecht'e karşı oynanan maçta ikinci takım için ilk golünü attı ve maç 6-1 kazanıldı.

Millî takım: Bakayoko Belçika'nın çeşitli genç millî takımlarında oynadı ancak henüz büyük bir turnuvada yer almadı.

Millî takım teknik direktörü Domenico Tedesco tarafından ilk kez A millî takım kadrosuna çağrıldı ve İsveç'e karşı ilk millî maçına çıktı. Bu maçta Romelu Lukaku'nun üçüncü golünü hazırladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa