Guus Til kimdir?

Eredivisie kulübü PSV ve Hollanda milli takımında hücum orta saha oyuncusu olarak oynayan Hollandalı profesyonel futbolcu Guus Til kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
19 Mart 2024 16:56
GÜNCELLEME
19 Mart 2024 17:05
Guus Til kimdir?
SM
Suat Mutlu

Guus Berend Til, 22 Aralık 1997 doğumlu Hollandalı bir profesyonel futbolcudur. PSV Eredivisie kulübünde orta saha oyuncusu olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda Hollanda milli takımını temsil etmektedir.

Erken Yaşam: Til, babasının kalkınma alanında çalıştığı Zambiya'nın Samfya şehrinde doğdu. Ailesinin Amsterdam'ın Bijlmermeer semtine yerleşmesiyle 3 yaşında Hollanda'ya taşındı.

Kulüp Kariyeri AZ Alkmaar: Til, AZ Alkmaar'ın altyapısından yetişmiştir. Profesyonel kariyerine 4 Ağustos 2016'da UEFA Avrupa Ligi play-off maçında Joris van Overeem'in yerine 71. dakikada oyuna girerek başlamıştır.

Spartak Moskova: 5 Ağustos 2019'da Spartak Moskova, AZ Alkmaar'dan Guus Til'i €18 milyonluk bir transfer ücretiyle transfer ettiğini duyurdu (bu, o dönemde kulüp tarihindeki üçüncü en yüksek transfer ücretiydi). Ayrıca, kulüple dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Rusya Premier Ligi'ndeki ilk maçında 11 Ağustos 2019'da Akhmat Grozny'ye karşı 3-1'lik galibiyette 2 asist yapmıştır. 

SC Freiburg'a Kiralık: 3 Eylül 2020'de Til, Bundesliga ekibi SC Freiburg'a bir sezonluk kiralık olarak katıldı ve satın alma opsiyonuyla geldi.

Feyenoord'a Kiralık: 2 Haziran 2021'de Til, Spartak ile 31 Mayıs 2024'e kadar sözleşme uzattı ve 2021-22 sezonu için Feyenoord'a kiralandı. Spartak, Til'in Feyenoord'daki tüm resmi maçların yarısından azına çıkması durumunda kiralık sözleşmesini erken sonlandırma opsiyonuna sahipti.

PSV Eindhoven: 4 Temmuz 2022'de Til, PSV ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. PSV formasıyla ilk maçına Johan Cruyff Kalkanı'nda rakip Ajax'a karşı 5-3'lük galibiyetle çıktı ve bu maçta hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Milli Kariyer: Til, genç milli takımlarda Hollanda'yı temsil etmiştir. Mart 2018'de Ronald Koeman'dan Hollanda milli takımına çağrı almış ve 26 Mart 2018'de Portekiz'e karşı yapılan 3-0'lık dostluk maçında Kenny Tete'nin yerine 78. dakikada oyuna dahil olarak milli takım debutunu yapmıştır. Mayıs 2021'de Zambiya Futbol Federasyonu, Til ile uluslararası bağlılık değişikliği için iletişime geçtiklerini doğrulamıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa