Kevin Paredes kimdir?

Bundesliga kulübü VfL Wolfsburg ve Amerika Birleşik Devletleri milli takımında sol bek veya sol kanat oyuncusu olarak oynayan Amerikalı profesyonel futbolcu Kevin Paredes kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
19 Mart 2024 17:31
GÜNCELLEME
19 Mart 2024 19:24
Kevin Paredes kimdir?
SM
Suat Mutlu

Kevin Alexander Paredes, 7 Mayıs 2003 doğumlu Amerikalı profesyonel bir futbolcudur. Bundesliga kulübü VfL Wolfsburg ve Amerika Birleşik Devletleri milli takımı için sol kanat bek veya sol kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri Loudoun United: Paredes, ilk profesyonel maçına Loudoun United FC formasıyla 25 Eylül 2019'da çıktı ve takımının Swope Park Rangers'a karşı 4-1 kazandığı maçta 68. dakikada oyuna dahil oldu.


D.C. United: 17 Ocak 2020'de Paredes, Loudoun'un ana kulübü D.C. United ile sözleşme imzalayarak kulübün 14. Yerli Oyuncu imza transferi oldu. Paredes, aynı yıl içinde MLS is Back Turnuvası'nda 18 Temmuz'da New England Revolution'a karşı yapılan maçta 88. dakikada oyuna sonradan dahil olarak ilk kez forma giydi. İlk MLS asistini 24 Ekim'de Atlanta United'a karşı oynanan ve Gelmin Rivas'ın uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 kazanılan maçta yaptı.

Paredes, ilk MLS golünü evinde oynanan ve tarihi bir 7-1 galibiyetle sonuçlanan Toronto FC maçında 3 Temmuz 2021'de attı.


Wolfsburg: 28 Ocak 2022'de Paredes, Alman Bundesliga kulübü VfL Wolfsburg ile sözleşme imzalayarak D.C. United'dan Avrupa'ya transfer olan dördüncü yerli oyuncu oldu. Transfer ücreti yaklaşık olarak 7.35 milyon dolar olarak rapor edildi.

Paredes, 9 Nisan'da Arminia Bielefeld'e karşı Wolfsburg formasıyla debut yaptı. İlk Bundesliga golünü 28 Ocak 2023'te, Werder Bremen'e karşı oynanan ve 2-1 kaybedilen maçta yedek olarak oyuna girerek attı.

Milli Takım Kariyeri: Ağustos 2023'te Paredes, Amerika Birleşik Devletleri milli takımı baş antrenörü Gregg Berhalter tarafından ilk kez çağrıldı ve Özbekistan ve Umman'a karşı oynanacak iki dostluk maçı için milli takıma dahil edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa