Patrick van Aanholt kimdir?

Süper Lig kulübü Galatasaray'dan ve Hollanda milli takımından kiralık olarak Eredivisie kulübü PSV'deforma giyen Hollandalı profesyonel bir futbolcu Patrick van Aanholt kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
19 Mart 2024 19:43
GÜNCELLEME
20 Mart 2024 11:51
Patrick van Aanholt kimdir?
SM
Suat Mutlu

Patrick John Miguel van Aanholt (Hollandalı telaffuzu: [ˈpɛtrɪk fɑn ˈaːnɦɔlt]; 29 Ağustos 1990 doğumlu), Eredivisie kulübü PSV için sol bek olarak forma giyen Hollandalı bir profesyonel futbolcudur. Galatasaray'dan kiralık olarak oynamaktadır ve Hollanda milli takımında da yer almaktadır.

Kariyerinin Erken Dönemi: Van Aanholt, Hollanda milli takımında oynayan Leroy Fer'ın kuzenidir ve 's-Hertogenbosch'ta, Curaçao kökenli ebeveynlerin çocuğu olarak doğmuştur.

Kulüp Kariyeri Chelsea: Van Aanholt, 2007'de Chelsea'nin genç takımına katıldı ve 9 Ağustos 2009'da Coventry City'e kiralık olarak gitti ve profesyonel kariyerine başladı. 2009-10 FA Cup'ındaki Preston North End maçıyla Chelsea forması giydi, ancak maçta forma şansı bulamadı. İlk resmi maçına 24 Mart 2010'da Portsmouth karşısında çıktı.

Sunderland: Van Aanholt, 2014 yılında Sunderland'a transfer oldu ve burada 2016'ya kadar forma giydi. 2016'da Crystal Palace'a transfer oldu ve burada da başarılı bir performans sergiledi.

Crystal Palace: Crystal Palace'da oynadığı dönemde, Manchester United karşısında attığı son dakika golüyle tarihe geçti ve Premier Lig'de Old Trafford'da son dakika golü atan ilk deplasman oyuncusu oldu.

Galatasaray: 28 Temmuz 2021'de Galatasaray'a transfer oldu ve burada üç yıllık bir sözleşme imzaladı.

PSV (Kiralık): 1 Şubat 2023'te PSV Eindhoven'e kiralık olarak transfer oldu ve sezon sonuna kadar bu kulüpte forma giymeye başladı.

Milli Takım Kariyeri: Van Aanholt, 2013 yılında Hollanda milli takımında forma giymeye başladı ve UEFA Euro 2020'de Hollanda milli takımı formasıyla mücadele etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa