Jeremy Allen White kimdir?

Amerikalı bir aktör olan Primetime Emmy Ödülü , iki Altın Küre Ödülü alan Jeremy Allen White kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
20 Mart 2024 13:08
GÜNCELLEME
20 Mart 2024 13:23
Jeremy Allen White kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Jeremy Allen White, 17 Şubat 1991 doğumlu Amerikalı bir oyuncudur. Komedi-drama dizisi Shameless'ta (2011-2021) Phillip "Lip" Gallagher'ı ve komedi-drama dizisi The Bear'da (2022-günümüz) şef Carmen "Carmy" Berzatto'yu oynamıştır. The Bear'daki performansıyla bir Primetime Emmy Ödülü, iki Altın Küre Ödülü ve üç Screen Actors Guild Ödülü kazanmıştır.


Erken yaşamı: Jeremy Allen White, 17 Şubat 1991'de New York City'nin Brooklyn semtinde Eloise Ziegler ve Richard White'ın çocuğu olarak dünyaya geldi. Brooklyn'in Carroll Gardens mahallesinde büyüdü. Annesi Kuzey Carolina'lıdır. İlkokul yıllarında White, bale, caz ve tap dansı yaparak dansçıydı. 13 yaşında yeni bir ortaokul dans programına katıldığında oyunculuk kariyerine yönelmeye karar verdi. Manhattan'ın Hell's Kitchen mahallesindeki Professional Performing Arts School'da eğitim aldı.

Kariyer: White, ilk oyunculuk deneyimlerini 2006 yılında Beautiful Ohio filminde ve ardından Conviction dizisinde yaşadı. 2011'de, Showtime dizisi Shameless'ta Phillip "Lip" Gallagher rolüyle çıkışını yaptı. Ayrıca 2018'de Homecoming'de de rol aldı.

2022'de White, Hulu dizisi The Bear'ın başrolünde cast edildi. Burada, zeki ancak sorunlu New York şefi Carmen "Carmy" Berzatto'yu canlandırmaktadır. Karakteri, ölmüş kardeşinin başarısız restoranını kurtarmak için doğduğu Chicago kasabasına geri dönen bir şefi oynamaktadır. Rol için Ayo Edebiri ile birlikte Institute of Culinary Education'da derslere katıldı. Performansı, ona En İyi Komedi Dizisi Erkek Oyuncusu Critics' Choice Television Ödülü, En İyi Televizyon Dizisi Müzikal veya Komedi Erkek Oyuncusu için iki Altın Küre Ödülü ve En İyi Komedi Dizisinde Erkek Oyuncu olarak iki Screen Actors Guild Ödülü kazandırdı. 2023'te Açıklayıcı Başrol Komedi Dizisi Primetime Emmy Ödülü'nü kazandı.

Diğer faaliyetler: Ocak 2024'te White, Calvin Klein iç çamaşırı için küresel bir elçi oldu. Online kampanyası için markanın 2024 İlkbahar erkek iç çamaşırı koleksiyonunu giydi ve reklam, 48 saatten az bir sürede 12,7 milyon dolarlık medya etki değeri yarattı.

Kişisel yaşam: White, 18 Ekim 2019'da aktris Addison Timlin ile evlendi. 2018'de ve 2020'de doğan iki kızı vardır. Timlin, Mayıs 2023'te boşanma davası açtı. O zamandan beri İspanyol şarkıcı Rosalía ile bir ilişki içindedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa