Georgia Groome kimdir?

London to Brighton (2006) ve Angus, Thongs ve Perfect Snogging (2008) filmlerindeki rolleriyle tanınan İngiliz aktris Georgia Groome kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
20 Mart 2024 13:35
GÜNCELLEME
20 Mart 2024 14:10
Georgia Groome kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Georgia Isobel Groome, 11 Şubat 1992'de Nottingham'da doğdu, babası Paul Groome (1963-2009) bir pub sahibi ve şef, annesi Fiona Watson ise bir drama ve vokal koçu idi. Swarkestone, Derbyshire'da yaşamıştır. İki kız kardeşi vardır, biri dans öğretmeni olan Alexandra ve diğeri dansçı olan Eden. Dokuz yaşındayken Groome, müzikal Annie Get Your Gun'ın turne versiyonu için bir rol için başvuru yapmış ve rolü almıştır. Annesinin sahibi olduğu performans sanatları okulunda, Nottingham Television Workshop, Derby Youth Theatre ve Trent College'da eğitim aldı.

Kariyer: Groome, ilk kez 2001 TV filmi A Fish Out of Water'da oyunculuk yaptı. Daha sonra kısa süreli TV dizisi Dangerville'de bir yetim rolü üstlendi. Sadece 14 yaşındayken, Groome, 2006'da iyi karşılanan İngiliz bağımsız filmi London to Brighton'da 11 yaşında kaçak bir karakteri canlandırarak ilk uzun metrajlı film rolünü aldı. O yıl, CBBC için Serious Amazon'da sekiz genç maceracıdan biri oldu. 2007'de Groome, Elaine Wickham'ın kısa filmi My Mother'da rol aldı.

2008'de, Groome, komedi-korku türündeki The Cottage'da küçük bir rol üstlendi. Çıkışını 2008'de Aaron Johnson ile birlikte oynadığı 14 yaşındaki sevgili arayan Georgia Nicolson rolüyle yaptı ve bu rolüyle Buster Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nde En İyi Çocuk Oyuncu ödülünü kazandı. Ayrıca korku filmi The Disappeared'da da küçük bir rolü oldu.

2009'da, Polly Stenham'ın Royal Court Tiyatrosu'nda Londra'da sahnelenen yeni oyunu Tusk Tusk'ta sahne deneyimini yaşadı. Aynı yıl, Leaving Eva adlı kısa filmde ve The Bill dizisinin bir bölümünde yer aldı. 2010'da Groome, İngiliz televizyon dedektif draması Lewis'in bir bölümünde ve Silent Things adlı kısa filmde rol aldı.

2011'de Groome, The True Meaning of Love ve Six Degrees adlı iki kısa filmde başrol oynadı. Susan Jacobson'ın The Holding adlı filminde yer aldı ve Eva Ibbotson'ın aynı adlı kitabından uyarlanan The Great Ghost Rescue filminde başrolü üstlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa