Jason van Duiven kimdir?

PSV Eindhoven'dan kiralık olarak Eredivisie kulübü Almere City'de oynayan Hollandalı profesyonel futbolcu Jason van Duiven kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
20 Mart 2024 14:58
GÜNCELLEME
20 Mart 2024 16:05
Jason van Duiven kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Jason van Duiven, 24 Şubat 2005 doğumlu Hollandalı futbolcu futbol kariyerine Almelo, Overijssel'de yerel amatör kulüplerde başladı. Daha sonra kardeşi Robin ile birlikte FC Twente'ye katıldı ve burada yeteneklerini göstermeye başladı.

2018'de, van Duiven kardeşler PSV Eindhoven akademisine katıldı. Jason, genç takımlarda hızla yükseldi ve 2020'de sadece 15 yaşındayken PSV ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Bu genç yaşta profesyonel futbol dünyasına adım atan van Duiven, hücumdaki etkili performansıyla dikkat çekti.

Özellikle 2021-2022 sezonunda U-17 takımıyla 21 gol atıp 9 asist yaparak büyük bir çıkış yakalayan van Duiven, Jong PSV formasıyla 5 Ağustos 2022'de ilk profesyonel maçına çıktı. Bu maçta merkez forvet olarak görev yapan genç yetenek, performansıyla takımının dikkatini çekti.

Ulusal düzeyde de başarılı bir kariyere sahip olan Jason van Duiven, Hollanda U-17 milli takımının önemli bir parçasıydı. Özellikle 2022 Avrupa 17 Yaş Altı Şampiyonası'nda takımını final maçına taşıyan van Duiven, turnuvadaki performansıyla adından söz ettirdi. Ancak finalde Fransa'ya karşı mücadele etmelerine rağmen şampiyonluk elde edemediler.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa