Baba Rahman kimdir?

Yunanistan Süper Ligi kulübü PAOK ve Gana milli takımında sol bek olarak oynayan Ganalı profesyonel futbolcu Baba Rahman kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
22 Mart 2024 15:49
GÜNCELLEME
22 Mart 2024 15:56
Baba Rahman kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Gana asıllı profesyonel futbolcu Baba Rahman, 2 Temmuz 1994 tarihinde doğdu. Sol bek olarak görev yapan Rahman, şu anda Yunanistan Süper Lig kulübü PAOK ve Gana milli takımında forma giymektedir.

Erken Dönem ve Kulüp Kariyeri: Abdul Rahman Baba, 2 Temmuz 1994 tarihinde Gana'nın Kuzey Bölgesi'nde Tamale'de doğdu. Futbol kariyerine Young Meteors Tamale adlı yerel takımla başladı ve daha sonra Dreams FC'ye transfer oldu. Dreams FC'deki etkileyici performanslarıyla dikkat çeken Rahman, Gana Premier Lig takımlarından Asante Kotoko'ya bir sezonluk kiralık sözleşmeyle transfer oldu.

2012 sezonunda Rahman, Gana Premier Lig'i'nin Keşif Yılı Ödülü için finalist oldu ve Kumasi merkezli kulübünün talep gören bir oyuncusu haline geldi. Bu dönemde Rahman'a Manchester City ve Arsenal gibi Premier Lig kulüpleri ile Serie A'dan Parma'dan ciddi teklifler geldi.

Almanya Macerası: Rahman, 12 Haziran 2012'de Bundesliga'nın yeni yükselen takımlarından Greuther Fürth ile anlaştı. Rahman, Fürth'te iki gol attığı 11 Ağustos 2014 tarihli 1. FC Nürnberg derbisindeki 5-1'lik galibiyetle tanındı. Ertesi gün aynı ligde yer alan FC Augsburg ile anlaştı.

Rahman'ın 2014-2015 sezonunda Augsburg'da yaptığı 108 müdahale, o sezon Bundesliga'da en çok müdahale yapan oyuncu oldu. Gücü ve hızının etkilerini kullanarak 90 müdahaleyi başarıyla gerçekleştirdi. Ayrıca Rahman, 83 top kesmesi ve 80 hava topu mücadelesi kazandı.

Chelsea Dönemi: Rahman, 16 Ağustos 2015 tarihinde Chelsea ile beş yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk maçına UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Maccabi Tel Aviv'e karşı çıktı ve 4-0'luk galibiyette 90 dakika sahada kaldı.

Rahman, 2 Ağustos 2016'da Chelsea'den FC Schalke 04'e sezonluk kiralık olarak transfer oldu. Bu transferin ardından Stade de Reims, Mallorca, Reading ve PAOK gibi kulüplerde kiralık olarak forma giydi. 10 Temmuz 2023 tarihinde, Rahman Chelsea'den ayrıldı ve yedi yıllık kiralık dönemlerinin ardından Yunanistan Süper Lig kulübü PAOK'a iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

Milli Takım Kariyeri: Rahman, Gana milli takımıyla 2015 Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele etti ve finalde Penaltılarla kaybettikleri maçta bir penaltı atışı golü kaydetti. Ayrıca 2022 FIFA Dünya Kupası'nda da Gana milli takımının kadrosunda yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa