Dominik Szoboszlai kimdir?

Premier Lig kulübü Liverpool'da orta saha oyuncusu olarak oynayan ve Macaristan milli takımının kaptanlığını yapan Macar profesyonel futbolcu Dominik Szoboszlai kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
23 Mart 2024 12:06
GÜNCELLEME
23 Mart 2024 12:26
Dominik Szoboszlai kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Dominik Szoboszlai,25 Ekim 2000 doğumlu Macar profesyonel bir futbolcudur. Şu anda Premier Lig kulübü Liverpool'da orta saha oyuncusu olarak forma giymektedir ve aynı zamanda Macaristan milli takımının kaptanıdır. Çok yönlü bir oyuncu olan Szoboszlai, box-to-box orta saha, sağ orta saha veya hücum orta saha pozisyonlarında oynayabilir.

Kariyeri Gençlik yıllarında başlayan Szoboszlai, profesyonel kariyerine Avusturya kulübü FC Liefering'in yedek takımı olan Red Bull Salzburg ile başladı. Ocak 2018'de ana kulüpte forma giymeye başladı ve üç sezon boyunca takımına üç lig şampiyonluğu ve iki yerel kupa kazandırdı. Ocak 2021'de Almanya'nın RB Leipzig kulübüne transfer oldu ve burada da başarılar elde etti. Temmuz 2023'te, Liverpool, Szoboszlai'yi transfer ederek onu kulübün tüm zamanların en pahalı dördüncü transferi yaptı.

Ulusal Takım Kariyeri Szoboszlai, Macaristan milli takımını gençlik seviyelerinde ve yetişkin seviyesinde temsil etti. Euro 2020 elemelerinde ülkesini başarıyla temsil ederek turnuvaya katılmasına yardımcı oldu. Daha sonra milli takımın kaptanlığına getirildi ve UEFA Euro 2024 elemelerinde önemli katkılar sağladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa