Kim Young-gwon kimdir?

Ulsan HD ve Güney Kore milli futbol takımında oynayan Güney Koreli profesyonel futbolcu Kim Young-gwon kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
24 Mart 2024 16:09
GÜNCELLEME
24 Mart 2024 16:17
Kim Young-gwon kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Kim Young-gwon, 27 Şubat 1990 doğumlu Güney Koreli profesyonel bir futbolcudur ve Ulsan HD takımı ile Güney Kore milli futbol takımında mücadele etmektedir.

Erken yaşamı: Kim, Jeonju'nun yerlisidir. Kim, Jeonju Üniversitesi'nde kolej futbolu ve futsal oynadı. 2009'da, Kore Futbol Federasyonu Futsal Ligi'ne katıldı ve şampiyon ve gol kralı oldu. Futsal kariyeri, teknikleri konusunda büyük bir yardım oldu.

Kulüp kariyeri: 2010'da Kim, J1 Lig takımı FC Tokyo'ya katılarak profesyonel kariyerine başladı. İlk sezonunda, Kim, serbest vuruştan Kyoto Sanga FC'ye karşı attığı golle ilk profesyonel golünü kaydetti. İkinci sezonun ardından, FC Tokyo'nun ligde 16. olarak ikinci lige düşmesiyle Kim, Omiya Ardija'ya transfer oldu.

Temmuz 2012'de Kim, Çin Süper Ligi takımı Guangzhou Evergrande'ye transfer oldu. Kim, 2013'ten 2016'ya kadar Guangzhou Evergrande ile geçirdiği dört yıl boyunca takımın en iyi dönemine katkıda bulundu ve her yıl Yılın Takımı'na seçildi. Ancak, 2017'den itibaren Çin Süper Ligi'nde yabancı kota kaldırılması ve sakatlığı nedeniyle Guangzhou'daki etkisini kaybetti.

Uluslararası kariyer: Kim'in ilk uluslararası turnuvası Universiade idi. 2009 Yaz Universiade'nde Güney Kore Universiade takımıyla mücadele etti. 2009 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Kim, Güney Kore 20 yaş altı takımının düzenli orta savunma oyuncusuydu.

Kim, Güney Kore 23 yaş altı takımı ile 2010 Asya Oyunları'nda bronz madalya kazandı. 2012 Yaz Olimpiyatları'nda, Güney Kore Olimpik futbol takımı üçüncü olarak tarihinin ilk Olimpik futbol madalyasını kazandı. Kim, bronz madalya sahipleri arasında dikkate değer bir oyuncu olarak kabul edildi.

Kim, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Güney Kore'nin kadrosunda yer aldı ve takımın tüm grup maçlarında başladı. 2022 FIFA Dünya Kupası'nda, yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa