Başkentte ruhsatsız tüfek satmayan esnafa kurşun yağdırdılar

Ankara’nın Sincan İlçesinde av malzemesi satan dükkana giren 3 kişi kendilerine ruhsatsız tüfek satmak istemeyen esnafa ailesinin yanında kurşun yağdırdı.
Büşra Bayrak
|
02 Ekim 2020, Cuma - 09:34
 Başkentte ruhsatsız tüfek satmayan esnafa kurşun yağdırdılar

Olay Ankara’nın Sincan İlçesi İstasyon Mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre, akşam saatlerinde 3 kişi av malzemesi satan dükkana gelerek Hasan S.’den ruhsatsız tüfek almak istedi. Ancak dükkan sahibi Hasan S. ise ruhsatsız tüfek satamayacağını söyledi. 

Bu duruma tepki gösterip tehditler savuran 3 kişi, tüfeğin 1 saat sonra hazır olmasını isteyerek dükkandan ayrıldı. 1 saat sonra dükkana tekrar gelen 3 kişi  Hasan S.’yi darp etmeye başladı. Kavgayı gören çevredeki vatandaşlar hemen Hasan S.’nin yardımına koştu. 

Esnaflar tarafları ayırdı ama 3 saldırgan olay ellerinde tüfekle tekrar dükkana geldi.  Bu kez yanlarında getirdikleri tüfekle dükkana ateş eden 3 kişi daha sonra olay yerinden kaçtı.

Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliğini alırken, Hasan S. ve ailesi saldırıdan yara almadan kurtuldu. Polis ekipleri kaçan 3 kişi yakalamak için çalışma başlattı.

Şahıslardan biri daha evvel alışveriş yapmış

 Dükkan sahibi Hasan S. olay anında çocuklarının da yanında olduğunu belirterek şunları söyledi.

 "Akşam 8 gibi 3 kişi geldiler.  Benden ruhsatsız tüfek istediler.  Ben de ruhsatınız varsa verebileceğimi söyledim.  İçlerinden biri tüfeğin 1 saat sonra hazır olmasını istediler ve daha sonra gittiler. Bunlar 1 saat sonra tekrar geldi. Aramızda tartışma başladı. Daha sonra bu 3 kişi beni darp etmeye başladı.  Durumu gören esnaflar hemen geldi. Esnaflar araladı kavgayı. Bunlar daha sonra gitti bu sefer tüfekle ateş ederek geldiler. Ben kaçtım. Çocuklarımı yan tarafa götürdük. Ateş edildiğini oradan duydular.  Şimdi kardeşime bıraktım onları perişan haldeler. Geç saate kadar duruyoruz ki bir şeyler kazanalım.  Pandemi döneminde kiramızı ödeyelim istiyoruz.  Şahıslardan bir tanesi daha önceden gelip alışveriş yaptı. Ama diğer 2’sini hiç görmedim.”

http://ankaramasasi.com/haber/213070/baskentte-ruhsatsiz-tufek-satmayan-esnafa-kursun-yagdirdilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.