Emekliler yine promosyon mağduru

Özel bankaların emeklilere maaş taşıma işlemlerinde engel olması ve promosyon ödemelerinde yaşanan sorunlar, emeklileri mağdur ediyor. Tüketici Konfederasyonu ve avukatlar, bu uygulamaların yasal olmadığını vurgularken, emeklilerin haklarını aramaları çağrısında bulundu.
Afife Kaya
|
26 Mart 2024, Salı - 19:17
Emekliler yine promosyon mağduru

Özel bankaların emeklilere yönelik kural tanımazlığı ve bakanlıkları dinlememe eğilimi, maaşını taşımak isteyen emeklilere karşı tehditvari bir boyut kazanıyor. Bazı bankalar, maaşını taşımak isteyen emeklileri kredi veya sicil bozukluğu gibi bahanelerle engelliyor ve promosyonlar konusunda da geri adım atmıyor.

Milyonlarca emeklinin geçen yıl yaşadığı "promosyon" sorunu, bu yıl da devam ediyor. Bazı bankalar, kredi verdiği emeklinin promosyon taşıma talebini reddederken, bazıları da kredi kartı borcu bulunan emeklinin talebini onaylamıyor. Kredi sicili bozuk olan emekliye ödeme yapmak istemeyen bankalar ise promosyon talebini reddediyor.

Özellikle banka çağrı merkezlerinin taşıma taleplerine cevap vermemesi ve emeklilere "taşıma talebinizi aldık ancak 1 ay sonra iptal edilecek, biz size haber vereceğiz" açıklaması yapılması gibi sorunlar da yaşanmaktadır. Ayrıca maaşını başka bir bankaya taşıyan emeklinin promosyon ödemesini geç alması da sıkça karşılaşılan bir durum.


Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu tür uygulamaların emeklilere dayatılmasının hukuki olmadığını vurgulayarak, emeklilerin bu durumlar karşısında tüketici hakem heyetlerine başvuruda bulunabileceklerini ifade etti. Avukat Sibel Eryılmaz ise bankaların böyle bir uygulama yapmasının yasak olduğunu belirtti ve  emeklilerin savcılığa şikayet dilekçesi yazmalarını ve bu konuda haklarını aramalarını önerdi.


http://ankaramasasi.com/haber/2131016/emekliler-yine-promosyon-magduru
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.