Zelenskiy, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanını görevden aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı'nı görevden aldı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
26 Mart 2024 20:09
GÜNCELLEME
26 Mart 2024 20:27
Zelenskiy, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanını görevden aldı
AK
Afife Kaya Editör

Ukrayna, Rusya ile devam eden gerilimli dönemde önemli bir kararla çalkalanıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Salı günü Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (SNBO) Başkanı Aleksey Danilov'un görevine son verdi. Ancak, Danilov'un görevden alınma gerekçesi net bir şekilde açıklanmadı.

Aleksandr Litvinenko'nun atanması planlanıyor

Rusya kaynaklı rt.com'un haberine göre, Zelenskiy'in bu kararı alma nedeni belirsizliğini korurken, yerine Aleksandr Litvinenko'nun atanması planlanıyor. Aleksey Danilov, daha önce SNBO başkan yardımcısı olarak görev yapmış ve Temmuz 2021'den bu yana Ukrayna dış istihbarat servisinin başında bulunmuştu.

Danilov'un görev süresi boyunca yaptığı sert açıklamalar ve tartışmalı söylemler, görevden alınma kararının arkasındaki muhtemel sebepler arasında yer alıyor. Danilov, Ukrayna'nın askere alınma süreci hakkında yaptığı vurgulamalarla tüm Ukraynalıların savaşmaları gerektiğini savunmuştu.

Ayrıca, Batılı gazetecilere ve Zelenskiy'e eleştiriler yönelten kişilere baskı yapılması çağrısında bulunan Danilov, popüler mesajlaşma uygulaması Telegram'ı da eleştirmişti. Danilov, Telegram'ın Ukrayna toplumunu etkileyen kişiler için bir platform sağladığını iddia etmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa